Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Συγκινητικές στιγμές στην συνάντηση αποφοίτων της Εκκλ. Σχολής Κορίνθο

Του Σπύρου Παπαγεωργίου
Τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αγάπης απέδειξαν και τίμησαν οι Απόφοιτοι της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, στη ετήσια συγκέντρωσή τους για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Σήμερα, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Σταδίου ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεωργίου, ο οποίος διετέλεσε σπουδαστής της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, λίγο διάστημα πριν κλείσει οριστικά.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος λίγο πριν την απόλυση, συγκινημένος, ευχαρίστησε για την τιμή και πρόσκληση να παραστεί στην συνάντηση και να ξαναδεί με αυτή την ευκαιρία παλιούς συμμαθητές και να θυμηθούν κοινά βιώματα. Μάλιστα τόνισε ότι "οι αείμνηστοι καθηγητές μας, σε εποχές δύσκολες, μας έδωσαν τις προϋποθέσεις και τις βάσεις για την πορεία της ζωής μας. Μας στήριξαν με τα αυστηρά δεδομένα της εποχής εκείνης, αλλά τόσο σπουδαία και με μεγάλη συμβολή στη ζωή μας. Και η ευγνωμοσύνη μας προς αυτούς είναι μεγάλη. Είναι όχι μια τυπική συνάντηση, αλλά μια συνάντηση που μας γυρίζει στο παρελθόν και ξετυλίγει τις σελίδες της κοινής ζωής μας και μας ανανεώνει".

Ο κ. Γεώργιος αναφέρθηκε επίσης και σε κάποια σημεία της εκκλησιαστικής παράδοσης που αναφέρονται στη συνάντηση και το αντάμωμα προσώπων. "Η Εκκλησία πάντα έδινε μεγάλη σημασία στην αληθινή και γνήσια επικοινωνία. Νιώθουμε το χρέος να γυρίσουμε στα παλιά, να θυμηθούμε πρόσωπα, καταστάσεις, γεγονότα, τους χώρους όπου ζήσαμε δοκιμασίες και βγήκαμε ενισχυμένοι. Και ο Θεός έδωσε οι Απόφοιτοι της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, να στολίζουν την Εκκλησία και την Πατρίδα με σπουδαία στελέχη σε όλους τους τομείς."

Στο τέλος ο κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Κορίνθου κ. Διονύσιο για την πρωτοβουλία του να ανακαινίσει και να αναμορφώσει ένα τμήμα της Σχολής, το "Κροκίδειο Αμφιθέατρο", και ευχήθηκε επί των ημερών του να ξεκινήσει την ανακαίνιση της Σχολής και να έχει τη χαρά να την δει να επαναλειτουργεί και να ζει στιγμές αίγλης.

Από την πλευρά του ο κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της Σχολής Κορίνθου και πως παρ' όλες τις προσπάθεις που έκανε για την επαναλειτουργία της, δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειές του, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις ευθύνες του Κράτους. "Τα πολιτικά τερτίπια και καλλικρατικά κόλπα μας αποδεικνύουν ότι στόχο έχουν τη συρρίκνωση των εκκλησιαστικών θέσεων και το κλείσιμο των Σχολών. Έκανα πολύ μεγάλη προσπάθεια για την επαναλειτουργία της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Δεν ευθύνομαι όμως εγώ!"

Έκλεισε λέγοντας "χαίρομαι που είστε εδώ και θυμάστε αυτές τις δύσκολες ημέρες και έχετε ευγνωμοσύνη και τιμάτε τους δασκάλους σας. Και προσπαθέιτε να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια μέσα στην Εκκλησία. Να έχετε δύναμη και υγεία, να βρισκόσαστε και να ξέρετε ότι έχετε τους πνευματικούς σας πατέρες κοντά σας."

Στο αναλόγιο έψαλλαν απόφοιτοι της Σχολής και νυν Ιεροψάλτες σε Ιερούς Ναούς της πρωτεύουσας, με Χοράρχη τον Ομότιμο Καθηγητή Θεολογίας & Πρωτοψάλτη Αθανάσιο Βουρλή. Στο τέλος, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων ιδρυτών, καθηγητών και σπουδαστών της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου.











































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...