Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Κω

Το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2014, ακριβώς στην πέμπτη επέτειο της εκλογής από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετά από πρόταση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, στον επισκοπικό θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ναθαναήλ, τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Κω η χειροτονία του π. Νικήτα (Παπανικολάου) εις πρεσβύτερον.

Λίγο πριν από τη στιγμή της χειροτονίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, αφού μετέφερε στους πιστούς τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, προέτρεψε πατρικά τον π. Νικήτα να συνεχίσει να αγωνίζεται και να προσφέρει συνεχώς στο συνάνθρωπό του έχοντας πίστη και ελπίδα στο Θεό παρά τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε προς τον χειροτονούμενο ότι στην πορεία του προς το θυσιαστήριο δε θα είναι μόνος του, αλλά θα έχει δίπλα του το Θεό και γύρω του όσους τον αγαπούν, όπως ακριβώς στη χειροτονία του, κατά την οποία του συμπαραστέκονται προσευχόμενοι γι’ αυτόν ο Επίσκοπός του, οι συνεφημέριοί του, ο Δήμαρχος της Κω κ. Κώστας Καΐσερλης, οι συγγενείς και οι φίλοι του και ο λαός του Θεού.

Πηγή εδώ













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...