Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Προς τιμήν των Εκπαιδευτικών της Βορείου Ευβοίας

Με επιτυχία στέφθηκε και φέτος η Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, προς τιμήν των εκπαιδευτικών της Βορείου Ευβοίας επ’ ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Πολλοί εκπαιδευτικοί την Τετάρτη 28η Ιανουαρίου 2014 το απόγευμα έδωσαν το παρόν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού, ανταποκρινόμενοι στη πρόσκληση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιδηψίων Πρωτοπρεσβ. Ηλία Ευθυμιόπουλου, αφού η εορτή αυτή έχει καταστεί θεσμός εδώ και πολλά χρόνια στην Αιδηψό.

Ομιλήτρια είχε ορισθεί η θεολόγος καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδος κ. Βασιλική Κωνσταντινάκη η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Η συμβουλευτική διάσταση του εκπαιδευτικού, μέσα από το έργο των Τριών Ιεραρχών».

Στη συνέχεια έλαβαν χώρα προσφωνήσεις από τους εκπροσώπους του εκπαιδευτικού κόσμου, ενώ ο χορός των Ιεροψαλτών της περιοχής και του παραρτήματος Ιστιαίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου, απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο την Υμνολογία της εορτής.
Την εκδήλωση έκλεισε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Χαλκίδος Αρχιμ. Ιωάννης Βουτσιλάκος – Ιεροκήρυξ, ο οποίος συνεχάρη την ομιλήτρια κ. Κωνσταντινάκη, τον π. Ηλία και τους συνεργάτες του για την διοργάνωση της εκδήλωσης, τους αγίους ιεροψάλτες και τους εκπαιδευτικούς που προσήλθαν, φανερώνοντας με αυτό τον τρόπο την διάθεσή τους και την αγωνία τους για το υψηλό έργο της μορφώσεως των παιδιών, το οποίο έχουν αναλάβει.

Αμέσως μετά την λήξη της εκδήλωσης, όλοι μετέβησαν στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, όπου παρετέθη δεξίωση και έγινε η διανομή των αναμνηστικών ευλογιών προς τους λειτουργούς της Παιδείας.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...