Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

1ο Αντάμωμα Ποντίων, Κρητικών, Μακεδόνων, Θρακιωτών, Βλάχων, Σαρακατσαναίων, Νησιωτών και Μικρασιατών

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ» διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «1ο Αντάμωμα Ποντίων, Κρητικών, Μακεδόνων, Θρακιωτών, Βλάχων, Σαρακατσαναίων και Νησιωτών», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η παράσταση θα έχει σημείο αναφοράς τη μουσικοχορευτική παράδοση της χώρας μας και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής. Στόχος μας είναι η συγκεκριμένη εκδήλωση να αποτελέσει την πρώτη από σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που θα καθιερωθούν ως ετήσιος θεσμός.

Κόστος εισιτηρίου: 5 ευρώ

Τα εισιτήρια θα διατίθενται από την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στην έδρα του συλλόγου, Ι. Δραγούμη 46, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και σους εκάστοτε χορευτικούς συλλόγους.

Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι χορευτικοί Σύλλογοι που θα συμμετέχουν είναι οι παρακάτω:
• Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Ν. Βότση Καλαμαριάς "Οι Μίθριοι"
• Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Ευόσμου - Δ. Κορδελιού
• Σύλλογος Ποντίων Λακκώματος Χαλκιδικής
• Σύλλογος Ποντίων Χαλκιδικής "Αλέξανδρος Υψηλάντης"
• Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης "Παναγία Σουμελά"
• Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Σερρών «Ο Κατσαντώνης»
• Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοπηγάδου Θεσσαλονίκης
• Σύλλογος Βλάχων Θέρμης "Άγιος Νικόλαος"
• Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης
• Σύλλογος Σμυρναίων - Μικρασιατών Κορδελιού «Αγία Φωτεινή»

Ο σύλλογός μας, «Οικογένεια και Παιδί», είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό τη βοήθεια οικογενειών και παιδιών καθώς και νέων όσον αφορά την οικονομική, την κοινωνική και την ψυχολογική υποστήριξή τους. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση του καθενός και η συνεισφορά στο μέτρο που ο καθένας, ιδιώτης, ίδρυμα, κοινωνικός φορέας, επιχείρηση δύναται, έτσι ώστε να επιτευχθεί η παροχή βοήθειας σε άτομα που την έχουν ανάγκη.

Στο χώρο μας συγκεντρώνουμε τρόφιμα και διάφορα είδη χρηστικής ανάγκης τα οποία παρέχουμε σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Επίσης, στα πλαίσια της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα διεξαχθεί επίσης Έκθεση έργων τέχνης με τίτλο “Ψυχή στο χορό”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημερομηνία στο χώρο έξω από την αίθουσα της διοργάνωσης. Η θεματική της έκθεσης σχετίζεται με τα είδη των παραδοσιακών χορών, ανεξαρτήτως χώρας.

Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη ταλέντων και η ενίσχυση της έκφρασης μέσω της τέχνης. Θα αποτελέσει επίσης ευκαιρία και παράθυρο για τους καλλιτέχνες να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις. Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.


Χορηγός Επικοινωνίας: e-Pontos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...