Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Πανορθόδοξη Σύνοδος το 2016

Την απόφαση να πραγματοποιηθεί η Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας το έτος 2016 στην Κωνσταντινούπολη αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συνέρχεται στο Φανάρι υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από κάθε Εκκλησία θα συμμετάσχουν 20 ιεράρχες, κάθε μια θα έχει μία ψήφο και οι αποφάσεις θα ληφθούν με συναίνεση και ομοφωνία.

Στο μεταξύ, θα συσταθεί προπαρασκευαστική επιτροπή με επικεφαλής Επίσκοπο με σκοπό την προετοιμασία όλων των λεπτομερειών για την πραγματοποίηση της Μεγάλης Συνόδου.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο φέρεται να επιθυμεί όπως η Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας, ουσιαστικά η πρώτη ύστερα από αιώνες, να πραγματοποιηθεί στην ιστορική Εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, παλαιό καθεδρικό Ναό της Κωνσταντινούπολης που βρίσκεται δίπλα από την Αγία Σοφία και εκεί συνήλθε η Β' Οικουμενική Σύνοδος.

Να σημειωθεί ότι πριν το δεύτερο μέρος της πρωινής συνεδρίας, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε μακρά συζήτηση στο πατριαρχικό γραφείο με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο.

Πηγή εδώRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...