Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η πανήγυρις του Αγίου Γεωργίου εκ Ραψάνης στην ορεινή Ραψάνη

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος στις 5 Μαρτίου 2014 , ο Πολιούχος της Ραψάνης, Άγιος Νεομάρτυς Γεώργιος, ο Διδάσκαλος, που μαρτύρησε στον Τύρναβο, για την δόξα του ονόματος του Αγίου Θεού.
Κλήρος και λαός, μαζί και με τον Aντιπεριφεριάρχη κ.Χρήστο Καλομπάτσο, τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Κωνσταντίνο Κολλάτο, και πολλούς ακόμη άρχοντες του τόπου, ανήλθαν ψηλά στον Όλυμπο, στην ωραία κωμόπολη της Ραψάνης, για να συνεορτάσουν τον ένδοξο Διδάσκαλο, το γενναίο Μάρτυρα, το λαμπρό αριστέα, το θείο Ομολογητή, τον Άγιο του Θεού, το Νεομάρτυρα Γεώργιο, το σέμνωμα και το καύχημα της Ραψάνης, που θαυματουργεί ασταμάτητα έως τις μέρες μας.
Από την ορεινή, γραφική και βροχερή Ραψάνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος ο οποίος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, εν μέσω πολυπληθών προσκυνητών από την Ραψάνη, την Λάρισα και το Κορδελιό Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στην δυνατή μαρτυρία που έδωσε ο Διδάσκαλος της Ραψάνης και Νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος, ο οποίος εμφύτευε στις καρδιές των μαθητών του, χριστιανών και μη, την αγάπη για τον Χριστό και τους δίδασκε πόσο σπουδαίο πράγμα είναι να ζει κανείς ενάρετα και κοντά στον Χριστό και πόσο ακόμη σπουδαιότερο να θυσιάζεται για τον Χριστό και την πνευματική του ζωή και ελευθερία, ενώ το κύριο θέμα της ομιλίας του ήταν: « Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ »
Στην ξεχωριστή αυτή εορτή του Αγίου Γεωργίου, έλαβε μέρος και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, αρχιμανδρίτης π.Βαρνάβας Λεοντιάδης, καθώς και άλλοι κληρικοί, που ευλαβούνται ιδιαίτερα τον άγιο Νεομάρτυρα και Διδάσκαλο Γεώργιο, τον χαριτόβρυτο.
Λαμπρές εκδηλώσεις ακόμη, έλαβαν χώρα και ανήμερα της εορτής, στην όμορφη πλατεία του χωριού, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα και τούς ήρωες που έπεσαν στη Ραψάνη υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.
Την όλη ευθύνη της Ιεράς Πανηγύρεως είχε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Ραψάνης, Αρχιμανδρίτης π.Ευθύμιος Παπαδόπουλος, τα μέλη του Εκκλησιαστικού συμβουλίου και οι δραστήριες κυρίες της Ραψάνης, που όλοι μαζί φροντίζουν και συντηρούν τους θαυμάσιους Ιερούς Ναούς του χωριού, συνεχίζοντας την μακραίωνη παράδοση της ιδιαιτέρας πατρίδος τους.


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...