Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Διήμερο μνήμης στο πρόσωπο και το έργο του μακαριστού Μητροπολίτου Κερκύρας κυρού Πολυκάρπου

Συμπληρώνονται φέτος 30 χρόνια από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Κερκύρας και Παξών κυρού Πολυκάρπου Βαγενά. Η τοπική μας Εκκλησία θεωρεί χρέος της να τιμήσει μία σπουδαία πνευματική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην διακονία του Ευαγγελίου, στην κατήχηση του λαού του Θεού, στην φιλανθρωπία και την αγάπη. Γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαρτίου 2014 θα είναι ένα διήμερο μνήμης, αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του μακαριστού Μητροπολίτου.
Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ακαδημίας 2, θα γίνει ειδική εκδήλωση στην οποία θα μιλήσουν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων Καθρεπτίδης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Προβατάς, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και η Γερόντισσα Ευφημία, καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού. Και οι τρεις, οι οποίοι είχαν ιδιαίτερο σύνδεσμο με τον μακαριστό, θα αναφερθούν στην προσωπικότητα του Μητροπολίτου Πολύκαρπου, ενώ θα προβληθούν οπτικά στιγμιότυπα από τη ζωή του. Την εκδήλωση θα ανοίξει το Τμήμα Εγχόρδων της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κερκύρας με ένα σύντομο πρόγραμμα κλασικής μουσικής, την οποία ιδιαιτέρως αγαπούσε ο Μητροπολίτης Πολύκαρπος. Στο τέλος θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, αποτίοντας φόρο τιμής στην μνήμη του.

Την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, στο πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος υπό του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, θα γίνει Αρχιερατικό μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Πολυκάρπου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...