Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Το Μεγάλο Απόδειπνο στην Ενορία του Ελαιοχωρίου

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
Απαραίτητη προϋπόθεση του κάθε αθλητή είναι η σκληρή προπόνηση και η αφιέρωσή του στο αγώνισμα που έχει διαλέξει.
Απαραίτητη προϋπόθεση του κάθε χριστιανού είναι ο καθημερινός πνευματικός αγώνας και η αφιέρωσή μας στο Θεό και τις εντολές του, έτσι ώστε, μέσα από την σταυροαναστάσιμη πορεία να φτάσουμε και να εορτάσουμε το Άγιο Πάσχα.

Με αυτά τα λόγια ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ξεκίνησε την ομιλία του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Ελαιοχωρίου όπου τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ζήτησε από τους χριστιανούς και τους συμπροσευχομένους Κληρικούς να ασκηθούμε Πνευματικά, να συμμετάσχουμε στις Κατανυκτικές Ακολουθίες της Σαρακοστής και στάθηκε στον ύμνο του Αποδείπνου «Μεθ' ἡμῶν ὁ Θεός, γνῶτε ἔθνη καὶ ἡττᾶσθε. Ὅτι μεθ' ἡμῶν ὁΘεός».

Εξηγησε διεξοδικά ότι όταν ο χριστιανός πιστεύει και έχει μαζί του το Χριστό πάντα νικά δεν έχει να φοβηθεί για τίποτα και αυτό οφείλουμε οι Χριστιανοί να το κάνουμε γνωστό παντού σε όλα τα έθνη.

Κλείνοντας ενθύμισε ότι πάντα οι Έλληνες πίστευαν στον θεό γι’ αυτό οι αρχαίοι προγονοί μας είχαν φτιάξει το βωμό του Αγνώστου Θεού.

Με τον ερχομό του Αποστόλου Παύλου οι Έλληνες γνώρισαν την αληθινή πίστη και τον αληθινό Θεό και έτσι κατασκεύασαν μεγαλοπρεπείς Ναούς η οποίοι είναι απάνεμα λιμάνια των ψυχών μας μέχρι σήμερα.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο έχει καταρτίσει για την Μεγάλη Σαρακοστή τέλεσε τη Τρίτη 18η Μαρτίου 2014 το Μεγάλο Απόδειπνο στην Ενορία του Ελαιοχωρίου συνεπικουρούμενος εκ Κληρικών της Κυνουρίας και της Τριπόλεως, ενώ μια μέρα πριν βρέθηκε κοντά στους χριστιανούς των Ριζών της Τεγέας.

Ο Μητροπολίτης μας στα πλαίσια της επικοινωνίας με το ποίμνιό του φροντίζει και επισκέπτεται τα χωριά της Μητροπόλεως μας τελώντας την ξεχωριστή αυτή Ακολουθία και ομιλώντας στους χριστιανούς μας.















 
 

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...