Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Μεσογαίας Νικόλαος: "Οι σταυροί είναι η σωτηρία μας"

Του Μάρκου Παπαγεωργίου
Μέσα σε κλίμα αγιορείτικης κατάνυξης εορτάστηκε σήμερα το πρωί, η Κυριακή της Σταυροπροσκήνησης στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού στα Σπάτα.
Της Θείας Ευχαριστίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαος, συμπαραστατούμενος από τον προσκεκλημένο Αρχιμ. Γέροντα Εφραίμ, Ηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιερόθεο Καλογερόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής και πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως Μεσογαίας.

Την Ακολουθία λάμπρυναν με τις αγιορείτικες ψαλμώδιες του, χοροί Βατοπαιδινών πατέρων. Το Προσκύνημα είχε κατακλειστεί από κόσμο που προσήλθαν αθρόα για να προσκυνήσουν τον πανσεβάσμιο Ξύλο και να λάβουν δύναμη και ευλογία, για τη συνέχεια της πορείας της Μ. Τεσσαρακοστής.

Όπως άλλωστε ανέφερε ο Σεβασμιώτατος και στο κήρυγμά του "λέμε πολλές φορές ¨¨Σταυρέ του Χριστού σώσον ημάς τη δυνάμει σου¨¨. Από τον Σταυρό παίρνουμε φωτισμό και δύναμη για να αντέξουμε τον αγώνα της ζωής. Επάνω στο Σταυρό του Χριστού προβάλλει ο καθένας μας, τον δικό του σταυρό. Για τους οποίους δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι, αλλά παραχωρούνται κατ' οικονομίαν Θεού. Μπορεί να είναι μια αρρώστια, μια αδικία εις βάρος μας, ή μια συκοφαντία. Ο σταυροί είναι σωτηρία μας. Ο Σταυρός είναι η ελπίδα μας για να πάρουμε δύναμη να πορευθούμε στη ζωή. Και σήμερα ήρθαμε εδώ να προσκυνήσουμε τον Σταυρό. Αλλά δεν αρκεί μόνο προσκύνηση δια των χειλέων μας πάνω στο ξύλο του σταυρού, αλλά το ακούμπημα της καρδιάς μας πάνω στην αλήθεια του σταυρού. Και αυτό επιτυγχάνεται με έντονο πόθο, με φόβω Θεού, με βαθιά πίστη και εσωτερική χαρά."

Σε άλλο σημείο ευχαρίστησε τον προσκεκλημένο Γέροντα Εφραίμ, Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου, για την παρουσία του αλλά και την γνήσια και αληθινή ατμόσφαιρα του Αγίου Όρους που μετέφερε εδώ, όχι με μόνο με την φυσική του παρουσία αλλά με την αγιορείτικη στάση του.













































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...