Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Άρτα

Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο τέλος της οποίας έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων και ανεγνώσθη το Συνοδικό υπό του Σεβασμιωτάτου.

Ο Σεβασμιώτατος στο μήνυμά του για την λαμπρή ημέρα της Ορθοδοξίας επεσήμανε τους ιερούς αγώνες των αγίων της Εκκλησίας μας για την διατήρηση του γνησίου και ορθού δόγματος της πίστεως. Τόνισε την έντονη παρουσία της Ελλαδικής και τοπικής Εκκλησίας στο δύσκολο έργο της εξωτερικής ιεραποστολής, για την εξάπλωση του Ευαγγελικού μηνύματος στις χώρες του τρίτου κόσμου. Παρότρυνε όλους τους πιστούς να συνεχίσουν να συμβάλουν ηθικά και υλικά στο Θεάρεστο έργο της Εξωτερικής Ιεραποστολής. Στο τέλος της Λειτουργίας ετελέσθη Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των ευεργετών και δωρητών των Ελεών και των Ιδρυμάτων της πόλεως.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Κατανυκτικό εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Άρτης, στον οποίο μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ.Θεολόγος Ντούβαλης, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας, με θέμα την μετάνοια ως μέσου άσκησης των πιστών.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...