Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ναύπλιο

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη στο Ναύπλιο, εορτάστηκε η εορτή  του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Χιλιάδες πιστών έφθασαν από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο, για να τιμήσουν την Παναγία μας, εναποθέτοντας τις ελπίδες
τους προς Αυτήν, στο Ιερό Ναό της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ». 

Ουρά ατέλειωτη που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα  της ημέρας της γιορτής από ευσεβείς προσκυνητές περιμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσουν την Θαυματουργική Εικόνα της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ . Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος .

Τον θείο λόγο κήρυξε ο πατέρας Σταμάτης Σκλήρης με την ευλογία του Μητροπολίτη. Στην συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργού ιερά εικόνας της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ, συνοδεία τιμητικού Στρατιωτικού αγήματος ,παρόντος του διοικητή του στρατοπέδου ,ΚΕΜΧ ,Ναυπλίου συνταγματάρχη Λεωνίδας Κακαβά, ο οποίος με δική του μέριμνα οι φαντάροι του μηχανικού μετέφεραν την ιερή εικόνα της Παναγίας. Φέτος όπως και πέρυσι   συμμετείχαν κατά την περιφορά , με τη μέριμνα του Εφημερίου της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ, πρωτοπρεσβυτέρου Ελευθερίου Μίχου, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Τ.Γκιόλας, το Σώμα προσκόπων Ναυπλίου και Άργους και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Την Εορτή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος, ο υπουργός ΥΠΕΚΑ Ιωάννης Μανιάτης , ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού  Ιωάννης Ανδριανός, ο επικεφαλής της Μείζωνος αντιπολίτευσης του δήμου Ναυπλίου Χρήστος Γραματικόπουλος, ο Δημήτρης Δουλτσινιάδης Υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την Ελληνική Αυγή, η διευθύντρια  της Δευά Ναυπλίου Άννα Μαντά  κα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...