Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Πανήγυρις Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εφέτος πραγματοποιήθηκε η Ιερά Πανήγυρης του Ιερού μας Ναού την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 και την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014.
Την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 και ώρα 07:00μμ πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης μας και ομίλησε επίκαιρα για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την Τρίτη το πρωί έλαβε χώρα η Ακολουθία του Όρθρου, η Αρχιερατική χοροστασία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και στην συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στην Θεία Λειτουργία ομίλησε ο Παν. Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Χαλκίδος.

Στις Ιερές Ακολουθίες της Πανηγύρεως του Ιερού μας Ναού έψαλαν ο κ. Γεώργιος Γερογιάννης πρωτοψάλτης και ο Στυλιανός Καράβας Λαμπαδάριος, Ιεροψάλτες του Ιερού μας Ναού που απέδωσαν άριστα τους ύμνους της Πανηγύρεως.

Την Τρίτη το απόγευμα έλαβε χωρά η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας στους δρόμους της Ενορία μας. Προεξάρχον την Λιτανείας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη μας και οι Ιερείς της πόλεως Χαλκίδος και των περιχώρων. Στην λιτανευτική πομπή συμμετείχαν : άγημα Στρατού, το σώμα Ελλήνων Σαμαρειτών του Νομού μας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Χαλκίδος, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κανήθου, ο σύλλογος Πελοποννησίων Χαλκίδος , ο σύλλογος Ηπειρωτών Χαλκίδος, ο σύλλογος Κρητών Χαλκίδος ο Ψηλορείτης, ο εκπολιτιστικός σύλλογος τα Αλωνάκι . Τα σχολεία της περιοχής μας, το 9 Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος , το 21 Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, το Γυμνάσιο Κανήθου και το Λύκειο Κανήθου. Η Φιλαρμονική του Δήμου μας τα Κατηχητικά σχολεία της Ενορία μας. Μετά την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος , πραγματοποιήθηκε ο Εσπερινός της Αποδόσεως του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης μας.


































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...