Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Χειροτονία του πρώτου Μοζαμβικανού Ιερέα

Σε ιδιαίτερα αναστάσιμο κλίμα τελέσθηκε την Κυριακή του Θωμά, 27.4.2014, η χειροτονία του πρώτου Μοζαμβικανού Ιερέα, με την σεπτή ευλογία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου του Β΄. Πρόκεται γα τον π. Χρήστο Σιτότε, ενός εκ των Μοζαμβικανών φοιτητών της ιερατικής σχολής της Κένυας, ο οποίος και θα διακονήσει την ιεραποστολική Επισκοπή Μοζαμβίκης.

Ο επίσκοπος κ. Ιωάννης, εμφανώς συγκινημένος, μετέφερε το πατρικό ενδιαφέρον του προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, επισημαίνοντας στον χειροτονούμενο το σπουδαίο έργο που αναλαμβάνει για τον Ευαγγελισμό των διψασμένων για Ορθοδοξία Μοζαμβικανών. Εν συνεχεία στην ομιλία του ο Επίσκοπος κ.Ιωάννης απευθνόμενος στον π. Χρήστο τόνισε ότι πρέπει να είναι υπερήφανος για την επιλογή του να υπηρετήσει την Εκκλησία του Αποστόλου Μάρκου, την αρχαιότερη Εκκλησία της Αφρικής, που 2000 χρόνια τώρα μεταλαμπαδεύει τον Αναστάσιμο Ευαγγελικό λόγο.

Στην αντιφώνησή του, εμφανώς συγκινημένος, ο π. Χρήστος αναφέρθηκε στην επιλογή του να ακολουθήσει με ιερή ζέση την Ορθόδοξη Εκκλησία, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας, τον Επίσκοπο κ.Ιωάννη και τον Μητροπολίτη Κένυας κ.Μακάριο, διευθυντή της εκεί ιερατικής σχολής, την μητέρα του, την σύζυγό του και την μικρή του κόρη, πηγή έμπνευσης για αυτόν όπως, επίσης, και όλους τους φίλους του που τον στήριξαν.

Παράλληλα έγινε πανηγυρικός εορτασμός του Προστάτου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Αγίου Μάρκου όπου φυλάσσεται τεμάχιο του Ιερού του Λειψάνου και περίτεχνη Καθέδρα του Ιδρυτή της. Επίσης έγινε ευλογία των άρτων, ενώ ακολούθησε λιτανεία στον περίβολο του Ναού και κέρασμα στο Ιεραποστολικό Κέντρο,όπου ο κόσμος συνεχάρη τον νέο ιερέα και χορωδία έψαλε ύμνους στην τοπική διάλεκτο.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...