Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Κερκύρας Νεκτάριος: "Το Πάσχα λύτρο για την λύπη μας από τον θάνατο και κάθε μορφή του"

Χιλιάδες λαού παρακολούθησαν την τελετή της Αναστάσεως στην πάνω πλατεία της Κέρκυρας, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 19 Απριλίου 2014. Στις 10.45 μ.μ. έγινε στο Λιστόν η υποδοχή του Αγίου Φωτός που έφθασε από τα Ιεροσόλυμα στο αεροδρόμιο της πόλης. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος το παρέλαβε και ευλόγησε μ' αυτό τους συγκεντρωμένους, ενώ η ακολουθία της Αναστάσεως τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής πόλεως. 

Μετά το "Δεύτε λάβετε φως" σχηματίστηκε πομπή που κατευθύνθηκε στην πάνω πλατεία της Κέρκυρας. Εκεί διαβάστηκε μήνυμα του Μητροπολίτη στο οποίο επισημάνθηκε ότι το Πάσχα αποτελεί το λύτρο της λύπης για το θάνατο και κάθε μορφή του και ότι αυτό το λύτρο δεν είναι υλικό, αλλά ο ίδιος ο Χριστός. 

Σε μία εποχή πολέμων, θλίψεων, δοκιμασιών, και πνευματικών και ιστορικών, η πίστη στον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Χριστό μας και η ζωή της Εκκλησίας αποτελούν τους τρόπους για την οικείωση του μηνύματος της Ανάστασης. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος διάβασε το Ευαγγέλιο της Ανάστασης και έψαλε το "Χριστός Ανέστη" με την καθιερωμένη τάξη, παρουσία και των αρχών της Κέρκυρας.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...