Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Πασχαλινή Θεία Λειτουργία στην Κέρκυρα

«Η μόνη ελπίδα μας είναι ο Αναστάς Κύριός μας. Όλοι και όλα δοκιμάστηκαν και μας απογοητεύουν καθημερινά στον κόσμο μας. Εμείς όμως δεν απελπιζόμαστε. Η Ανάσταση δίνει νόημα στη ζωή μας. Την μεταμορφώνει. 
Αλλάζει το είναι μας, την πορεία και το διάβα μας.
Αν έχουμε την αγάπη του Αναστάντος, που όπως τόνισε ο ίδιος ότι την ζωή του προσέφερε θυσία για την ζωή όλων μας, τότε η ζωή μας θα είναι νίκη κατά του θανάτου, κατά οποιουδήποτε πολέμου, συμφέροντος, ιδιοτέλειας και αφετηρία ειρήνης». 

Αυτά επεσήμανε σε σύντομο χαιρετισμό του προς τους πιστούς ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος στο πέρας της πασχαλινής θείας λειτουργίας, η οποία τελέστηκε κατά την κερκυραϊκή παράδοση το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης. 

Προηγήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αναστάσεως, όπως έγινε και σε όλες τις εκκλησίες της παλαιάς πόλης, με την συμμετοχή πλήθους πιστών. Αυτή η περιφορά, με την συνοδεία φιλαρμονικών και με τα λάβαρα του κάθε ναού, αποτελεί την ιδιαιτερότητα και την μοναδικότητα του κερκυραϊκού Πάσχα, το οποίο και φέτος παρακολούθησε πλήθος επισκεπτών από διάφορα μέρη της Ελλάδος, αλλά και από την Ρωσία και την Ιταλία.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...