Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Εντατικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη

Η θερινή περίοδος μαθημάτων νέας ελληνικής γλώσσας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη θα ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου 2014 και θα διαρκέσει 4 εβδομάδες, έως και τις 11 Ιουλίου 2014. Τα θερινά μαθήματα είναι εντατικά, 5 μέρες την εβδομάδα από 4 ώρες κάθε μέρα. Απευθύνονται σε σπουδαστές του επιπέδου
Α2, δηλαδή σε όσους έχουν ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία το επίπεδο Α1.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από 6 Μαΐου έως 3 Ιουνίου. Κατά το διάστημα αυτό, η γραμματεία των μαθημάτων ελληνικής γλώσσας θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων κάθε μέρα από Τρίτη έως Σάββατο, από τις 11.00 έως τις 17.00, εκτός από τις εξής ημερομηνίες: 19, 20,21 και 22 Μαΐου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις κατάταξης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4 Ιουνίου στις 18.30 και το Σάββατο 7 Ιουνίου στις 12.00, προκειμένου να προσδιοριστεί το επίπεδο ελληνομάθειάς τους. Από τις κατατακτήριες εξετάσεις εξαιρούνται όσοι είναι κάτοχοι τίτλου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ή έχουν ολοκληρώσει εντός του τρέχοντος έτους με επιτυχία το επίπεδο Α1 (Α.1.1. και Α.1.2) στους εξής φορείς, που εφαρμόζουν το πρόγραμμα σπουδών του Σισμανογλείου Μεγάρου: DILMER, Istanbul Lisan Merkezi και Tarih Vakfı.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή:

1) Αίτηση χορήγησης υποτροφίας από το mfa.gr/sismanogliomegaro
2) Δύο φωτογραφίες
3) Φωτοτυπία ταυτότητας
4) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θεωρούνται υπότροφοι και δεν οφείλουν δίδακτρα.

Tο πρόγραμμα διδασκαλίας ελληνικών στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη βασίζεται στην οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία του προγράμματος:


http://www.mfa.gr/turkey/sismanogleiomegaro/mathimata-ellinikon/ores-leitourgias-tes-grammateias-sto-sismanogleio-megaro.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...