Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Φωτογραφίες από τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Ιορδανία

Με κατάνυξη τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες στους Ι. Ναούς της Ι. Μητροπόλεως Φιλαδελφείας, του παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσόλυμων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.Βενέδικτος
προεξήρχε ή χοροστάτησε κατά περίσταση και μίλησε σύντομα και καταλλήλως ως εξής:

· Ακολουθίες του Νυμφίου Kυριακή Βαϊων στον Ι.Ναό Αγίου Νεκταρίου Αμμάν, την Μ. Δευτέρα στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Χάσμι και Μ. Τρίτη στον Ι. Ναό Προφήτου Ηλιού Αμπονσείρ

· Ακολουθία του Νιπτήρος το βράδυ της Μεγ.Τετάρτης στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Σαφούτ.

· Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Καθεδρικό Ι. Ναό Υπαπαντής του Κυρίου.

· Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως ,Εγκώμια και περιφορά του ανθοστόλιστου Ι. Επιταφίου -για πρώτη φορά- στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Ιορδάνη ποταμό. Τιμητική ήταν η παρουσία του Υπουργού Εργασίας της χώρας και της πρέσβειρας της Ελλάδας στην Ιορδανία.

· Ανάσταση και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι. Καθεδρικό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου, παρόντων Βουλευτών και της Πρέσβειρας της Ελλάδας.

· Την Κυριακή του Αγίου Πάσχα είχε την υψηλή επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ιορδανίας, του Δημάρχου του Αμμάν και εκπροσώπων άλλων δογμάτων. Αντάλλαξαν όλοι ευχές και συζήτησαν διάφορα θέματα μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητας και αλληλοεκτίμησης.

· Εσπερινό της Αγάπης και λιτανεία της Ι.Εικόνας της Αναστάσεως του Χριστού τέλεσε στον Ι. Ναό Αγ. Κων/νου και Ελένης Μαρτζ-Αλχαμάμ.Να σημειωθεί ότι το Ευαγγέλιο της ημέρας διαβάστηκε σε πολλές γλώσσες υπογραμμίζοντας έτσι την παγκοσμιότητα του αναστάσιμου μηνύματος.

· Την Δευτέρα της Διακαινησίμου προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμπδάλη .

Σε κάθε ευκαιρία ,πέρα των άλλων, ο Σεβ. κ.Βενέδικτος δεν παρέλειπε να μεταφέρει τις εγκάρδιες ευχές και το ανύστακτο ενδιαφέρον για την τοπική Ι. Μητρόπολη ,της Α.Θ.Μ. του Πατρός και Πατριάρχου της Μητέρας των Εκκλησιών κ.κ.ΘΕΟΦΙΛΟΥ.

Άξιο προσοχής είναι η προσέλευση και η βοήθεια που υπήρξε από νέους ανθρώπους των κατά τόπους εκκλησιαστικών κοινοτήτων, ενώ επίσης σημαντική ήταν και η βοήθεια των Προσκόπων.



























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...