Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Σάββατο του Λαζάρου στην Κάρπαθο

π. Καλλίνικος Μαυρολέων
Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Απερίου οι μικροί μαθητές του 4/Θ Δημοτικού Σχολείου Απερίου και οι δάσκαλοί τους για να του ψάλουν τα παραδοσιακά κάλαντα του Λαζάρου. 

Ο Σεβ/τος συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς γιατί τόσο ωραία ζωντάνεψαν και στο Απέρι ένα ωραίο έθιμο, που δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην Κάρπαθο. 

 Την επομένη, Σάββατο του Λαζάρου 12 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος κ.Αμβρόσιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Λαζάρου Απερίου, συμπαραστατούμενος από τον Πρεσβύτερο π.Δημήτριο Ζαγόρα, Γραμματέα της Μητροπόλεως και τους Διακόνους π. Λουκά Ναβρούζογλου και π. Αμβρόσιο Μαναρουλά. 

Στο τέλος ο Σεβ/τος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και διάβασε γονυπετής τις ειδικές συγχωρητικές ευχές για τους προκατόχους του Αρχιερείς, τους Ιερείς και τους λοιπούς κεκοιμημένους, ενώ προέτρεψε τους πιστούς που κατέκλυσαν το Κοιμητήριο, να μνημονεύουν κι εκείνοι γνωστούς κι αγνώστους κεκοιμημένους πατέρες και αδελφούς μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...