Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στην ενθρόνιση του Μητροπολίτου Ρούσε

Στις εκδηλώσεις για την ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτου Ρούσε κ. Ναούμ, της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός, το Σαββατοκύριακο
5 και 6 του μηνός Απριλίου ε.ε. Συγκεκριμένα το Σάββατο το απόγευμα εγένετο η ενθρόνισις στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος στο Ρούσε και στη συνέχεια ο Εσπερινός. Την Κυριακή ο νέος Μητροπολίτης Ρούσε κ. Ναούμ προέστη της Θείας Λειτουργίας στην οποία συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, ο Αρχιεπίσκοπος Τόμιδος (Κωνστάντζας) Θεοδόσιος (Εκκλησία Ρουμανίας) και ο Μητροπολίτης Βάρνας Ιωάννης.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας συνώδευσαν ο Αρχιμ. Κύριλλος Κολτσίδης και ο Διάκονος Μύρων Δεληγιαννίδης, αμφότεροι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Στα πλαίσια του ταξιδιού αυτού ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Βουκουρέστι, όπου εγένετο δεκτός από το Βοηθό Επίσκοπο του Πατριάρχου κ. Βαρσανούφιο και περιηγήθηκε στο Πατριαρχείο και τα Μοναστήρια της περιοχής Antim, Radu Voda και Cernica. Επίσης επισκέφθηκε την αρχαία πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, το Βέλικο-Τύρνοβο, όπου έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελικο-Τυρνόβου κ. Γρηγόριο και ξεναγήθηκε στα Μοναστήρια της περιοχής∙ Μεταμορφώσεως, Αγίας Τριάδος, Αγίου Νικολάου και Γενεσίου Θεοτόκου στο Κιλιφάρεβο.


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...