Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

"Διάλογοι Θεολογίας Ψυχολογίας" Μέρος Β´

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών σε συνεργασία με την κοινωφελή εταιρεία ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων «Πορεία Υγείας» και με τον Σύνδεσμο Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά σειρά συναντήσεων, υπό την κεφαλίδα «Διάλογοι Θεολογίας Ψυχολογίας». Με αυτή την προσπάθεια η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών επιχειρεί να απευθυνθεί στο «πρόσωπο» που πάσχει στην καθημερινότητα και να απαντήσει στα ερωτήματά του με την συνδρομή της ψυχολογίας.
Με την παρουσία διακεκριμένων θεολόγων, κληρικών, ψυχολόγων και ψυχοθεραπευτών θα επιχειρηθεί μια γόνιμη συζήτηση και ένας γενικότερος προβληματισμός. Η φετινή διοργάνωση τιτλοφορείται «Δραπετεύοντας από την ελευθερία μας» και στα πλαίσια αυτής θα πραγματοποιηθεί και η δεύτερη συνάντηση με γενικό θέμα «Δέσμιοι της ροπής στη θλίψη» το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στο Δημαρχείο Βόλου στις 6:30 μ.μ. Πρώτος ομιλητής θα είναι ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (π. Λίβυος), απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εφημέριος Ι. Ναού Αγ. Ειρήνης Πύργου Ηρακλείου, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Κατάθλιψη και χριστιανική ζωή».


Δεύτερος ομιλητής θα είναι ο κ. Σταύρος Γκουγκουσκίδης, Κλινικός Ψυχολόγος (M.Sc.), Συστημικός Ψυχοθεραπευτής. Ο κ. Γκουγκουσκίδης σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτελείο Πανεπιστημίο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τομέα Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας/Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων, όπου εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, στην εμψύχωση σε ομαδικό/κοινοτικό επίπεδο και στην ομαδική ψυχοθεραπεία με βάση τις αρχές της Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας κατά C. Rogers. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Σ.Ι.Θ.). με υπεύθυνο εκπαιδευτή τον Τάσο Ζήση, κλινικό ψυχολόγο, μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας. Το θέμα που θα αναλύσει αναφέρεται στις «Ψυχολογικές προσεγγίσεις για την υπέρβαση της κατάθλιψης».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...