Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Ο Μαντινείας κ. Αλέξανδρος με εθελοντές για την Ιστορική Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας

+Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
Ομάδα Kληρικών και λαϊκών με την ευλογία του Ποιμενάρχου μας Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, βρέθηκε την Τρίτη του Πάσχα 22α Απριλίου 2014 στα κάτω χωριά του Καστρίου Κυνουρίας, συγκεκριμένα στο χωριό της Περδικόβρυσης, το οποίο βρίσκεται απέναντι από την Ιστορική Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας.

Οι εθελοντές Ιερείς και λαϊκοί συνεργάτες αφού τελείωσαν τις πρωινές πνευματικές και λειτουργικές τους υποχρεώσεις, βρέθηκαν στα κτήματα της Μονής, με σκοπό την εργασία ανακαινίσεως και τοποθετήσεως νέου υδραγωγείου της Μονής το οποίο θα αρδεύει και θα υδρεύει τα κτήματά της και ιδιαιτέρως το νεοφυτευθέν αμπελώνα της. 

Λίγο μετά την εντεκάτη πρωινή αφίχθη στην Περδικόβρυση και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας με ρούχα εργασίας δια να συνδράμει το ως άνω έργο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ποιμενάρχης μας κατέφθασε στα κτήματα του Μοναστηριού για μια ακόμα φορά οδηγώντας μόνος του το αυτοκίνητό του, που δεν πρόκειται για κάποιο άλλο, παρά το λευκό του κατσαριδάκι το οποίο τον συνοδεύει πιστά όλα αυτά τα χρόνια της διακονίας του ως κληρικού και Αρχιερέα. 

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών παρά του Σεβασμιωτάτου η ως άνω εργασία είχε καλό αποτέλεσμα και σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος, ενώ αργά το μεσημέρι ο Σεβ. Μητροπολίτης μας παρέθεσε Πασχαλινό γεύμα σε όλους τους συνεργάτες το οποίο περιλάμβανε σουβλιστό αρνί, και άλλα παραδοσιακά εδέσματα μη εξαιρουμένων και των κόκκινων αυγών.

Το γεύμα έγινε στο κέντρο του χωριού, στην αυλή του Ενοριακού Ιερού Ναού Κοιμ. Θεοτόκου Περδικόβρυσης.
Ευχόμαστε τέτοιες ενέργειες να βρουν μιμητές την εποχή που ζούμε διότι αυτό χρειάζεται περισσότερο από ποτέ άλλοτε.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...