Την ιεροτελεστία ενέταξε, με τελετουργική λαμπρότητα, στο τυπικό της κυριακάτικης ιερής ακολουθίας, στο τέλος του Ορθρου και πριν τη Θ. Λειτουργία.
Κτήτορας του περίλαμπρου αυτού ναού είναι ο αείμνηστος Κουμπαράς Ατσάς, έμπορος εκκλησιαστικών ειδών, ο οποίος επέλεξε ως τόπο ανέγερσης του αφιερώματός του τις υπώρειες της δυτικής πλαγιάς του Αργους, σε σημείο από το οποίο η Αγία Σκέπη, εποπτεύει και σκέπει όλο το οροπέδιο, ενώ αποτελεί μοναδικό στολίδι για την περιοχή.
Η εκκλησία έχει τις διαστάσεις και τα μέτρα που ταιριάζουν σε ένα ναό χωριού, και είναι υπερυψωμένη, καθώς αξιοποιήθηκε το επικλινές της πλαγιάς. Στο ισόγειο του κάτω επιπέδου κατασκευάστηκαν αποθηκευτικοί χώροι και μεγάλη αίθουσα τελετών, και ο περιβάλλων χώρος της εκκλησίας διαθέτει τεράστιες αυλές και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.
Το πρωί της Κυριακής οι ακολουθίες του Ορθρου, των Εγκαινίων και της Θ. Λειτουργίας τελέστηκαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, χοροστατούντος του μητροπολίτη και συμπαραστατουμένου από ακολουθία δύο ιερέων, του Αμφιλογίου Σακαλέρου, εφημερίου της Παναγίας Χώρας, και Ιγνατίου Απορέλη, εφημερίου των Αγ. Αποστόλων Αργους, και του διακόνου Γ. Κλήμη. Στα στασίδια έψαλλαν με βυζαντινό ύφος οι ιεροψάλτες Ποσειδών Ζαΐρης και κ. Σπύρος Φερμάνης, δεξιός ιεροψάλτης του ενοριακού ναού Αργους.
Ο αείμνηστος κτήτορας δεν αξιώθηκε να χαρεί τα έργα των χειρών του και εγκαίνια της μεγάλης του δωρεάς. Ομως, η παρουσία της οικογένειάς του αναπλήρωσε, κατά συνθήκη, το κενό της απουσίας του.
Κείμενο-Φωτογραφίες: Εφημερίδα: «Η Αργώ της Καλύμνου»