Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Τα Άχραντα Πάθη στον Αγ. Ανδρέα Γηροκομείου Αθηνών

Με κατάνυξη, τελέστηκε απόψε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου στο Γηροκομείο Αθηνών, ο Όρθρος της Μ.Παρασκευής και η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεοχωρίου Παύλος μαζί με τον εφημέριο του Ναού, π. Θεόδωρο.
>
> Κατά τη διάρκεια αυτής αναγνώστηκαν οι 12 Ευαγγελικές περικοπές που εκτυλίσσονται οι τελευταίες ώρες του Ιησού Χριστού με τους Μαθητές του, η προσευχή στη Γεθσημανή, η προδοσία του Ιούδα, η σύλληψη του Κυρίου, ο διασκορπισμός των Μαθητών και η άρνηση του Πέτρου, η ανάκριση και ταπείνωση του Χριστού από τον Άννα στον Καϊάφα, τον Πόντιο Πιλάτο, και τον Ηρώδη, τους εμπαιγμούς, τα μαστιγώματα, τους εμπτυσμούς, τα κολαφίσματα, το ακάνθινο στεφάνι και την θανατική Του καταδίκη, τη Σταύρωση, τους λόγους Του επάνω στο Σταυρό, τη μετάνοια του ληστή, το "Τετέλεσται" και τα συμβάντα που ακολούθησαν, την Αποκαθήλωση και την Ταφή Του.
>
> Ο Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος, αρκετοί ήταν και έξω από αυτόν.
Ο Εσταυρωμένος, έκανε την έξοδο μέσα από τον κόσμο, υπό το φως των λαμπάδων, ενώ στον Ναό επικρατούσε μεγάλη συγκίνηση, ακούγοντας εμμελώς το "Σήμερον κρεμάται επί ξύλου".
>
> Ο Θεοφιλέστατος προ της απολύσεως αναφέρθηκε στο μήνυμα της Σταύρωσης λέγοντας πως ο κάθε ένας από τους τρείς σταυρούς συμβολίζει,ο μεν πρώτος την απελπισία,την αμαρτία και το θάνατο, ο δεύτερος την μετάνοια και την ενάρετη ζωή και ο τρίτος σταυρός του Χριστού την άπειρον αγάπη και συγκατάβαση του Θεού προς εμάς τους ανθρώπους. Κλείνοντας ευχήθηκε Καλή Ανάσταση.

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...