Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος στο Βελβεντό

Του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα 
Φιλοξενούμενος από τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος επισκέφτηκε με τη συνοδεία του (20-5-2014) το Βελβεντό.

Ερχόμενος στο Βελβεντό ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο κ. Παύλο, προσήλθε στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου και αμέσως μετά στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω.

Ο Σεβ. κ. Αλέξιος γονάτισε ευλαβικά μπροστά στην εικόνα του Χριστού, προσευχήθηκε, προσκύνησε και ευλόγησε όλους: τους ανθρώπους, τις εργασίες των ανθρώπων και τον τόπο μας.

Στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου ψάλαμε το Απολυτίκιο της Παναγίας: ‘’Εν τη Γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη Κοιμήσει τον κόσμον, ου κατέλιπες Θεοτόκε…’’ και στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω ψάλαμε το Απολυτίκιο του Αγίου: ‘’Του Ολύμπου οικήτωρ, Πιερίας αγλάισμα και της επωνύμου Μονής σου ιερόν περιτείχισμα, εδείχθης Διονύσιε, σοφέ…’’.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος και ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος επισκέφτηκαν το εξωκλήσι του Αγίου Ζήνωνα.

Το πρόγραμμα της σύντομης προσκυνηματικής επίσκεψης του κ. Αλεξίου στο Βελβεντό περιέλαβε και έναν ευχάριστο περίπατο στο καταπράσινο, πεντακάθαρο, περιποιημένο, υπό τους ήχους του νερού, του θροΐσματος των φύλλων και των πουλιών ‘’Σκεπασμένο’’.

Αναγωγικά η σκέψη μας πήγε στην υμνολογία των εορταστικών ημερών. Ο αναστημένος Χριστός προσφέροντάς μας (τον κόσμο όλο) το ζων ύδωρ (το ζωντανό νερό) μας προσφέρει την πραγματική αναψυχή.

Από την ιερή υμνολογία της ημέρας επιλέγουμε: ‘’Της σοφίας το ύδωρ και της ζωής, αναβλύζων τω κόσμω πάντας Σωτήρ, καλείς του αρύσασθαι, σωτηρίας νάματα. Τον γαρ θείον νόμον σου, δεχόμενος άνθρωπος, εν αυτώ σβεννύει της πλάνης τους άνθρακας…’’. (Κάθισμα της Μεσοπεντηκοστής, τη Τρίτη της Ε’ εβδομάδος).








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...