Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Διπλή εορτή ξημέρωσε στην Ιστορική Τριπολιτσά

Μεγάλη ευλογία λαμβάνει η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας από την ώρα που ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας ο Πολιούχος της πόλεως Πατρών την επισκέφτηκε. Γιορτάζει ο Κλήρος και ο Λαός της Μητροπόλεως μας, αγάλλονται οι Μοναστικές Αδελφότητες, ενθυμούνται οι γεροντότεροι και μαθαίνουν οι νεότεροι για τα Τριάντα συναπτά Έτη Αρχιερωσύνης του Επισκόπου μας και τα σχεδόν πενήντα διακονίας Του προς τον Θεό και τον Λαό.
Κυριακή το απόγευμα και περί ώραν έκτην απογευματινήν Αρχιερείς, Κλήρος και ο θεοφιλής Λαός της Τριπόλεως, υποδέχθηκαν την Κάρα του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στην πλατεία Πετρινού. Την Κάρα συνόδευε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ και εν πομπή συνοδεία Κληρικών, Ιεροπαίδων,της Φιλαρμονικής του Δήμου Τριπόλεως, της Αστυνομίας, της Ομάδας Διασώσεως, νέων παιδιών με παραδοσιακές φορεσιές και πλήθους κόσμου μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου της Τριπόλεως όπου τελέσθηκε η Ακολουθία του Πανηγυρικού Πολυαρχιερατικού Εσπερινού.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Μεσσηνίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Ιλίου κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ, Ισπανίας κ.κ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ και Ιερισσού κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ .

Πλήθος κόσμου, ενοριτών, αρχόντων, Τριπολιτών και κατοίκων των γύρω Αρχιερατικών Περιφερειών πλημμύρισαν τον Μητροπολιτικό Ναό και προσκυνώντας τον Άγιο Ανδρέα έλαβαν την χάρη και την ευλογία του, ενώ παράλληλα με την παρουσία τους τίμησαν τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας προσευχόμενοι στον Πανάγαθο Θεό πολυετή και πολυχρόνιο διακονία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.















































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...