Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αγίας Ειρήνης στην Νέα Κίο

Πανηγυρικά εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της μεγαλομάρτυρος στην φερώνυμη εκκλησία στην περιοχή Νέας Κίου, Άργους. Οι κάτοικοι της περιοχής κατάγονται από την Κίο της Μικράς Ασίας, μιας και οι παππούδες τους ήρθαν πρόσφυγες από την Μικρά Ασία μετά την Μικρασιατική καταστροφή και τον διωγμό τους από τους Τούρκους.

Στον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος ενώ συμμετείχαν ιερείς από τις γύρω περιοχές Άργους και Ναυπλίας. Τον αρχιερατικό εσπερινό λάμπρυνε με την παρουσία του ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιοτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Φώτης Γιαννακάκης.

Μετά το θείο κήρυγμα από τον Επίσκοπο ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερός Εικόνας σε όλη την περιοχή της Νέας Κίου προς ευλογία των κατοίκων καθώς και του τόπου, παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής της Νέας Κίου. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Παπουλέση Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος. Στην θεία λειτουργία συμμετείχε κι ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής, καθώς κι ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης από το Άγιο Όρος.

Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός ,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος , το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Αργούς με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Φ.Στεφανόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Β.Σίδερης , ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Α.Πουλάς , οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Α. Μαντά ,Γ. Λαπαθιώτη , ο υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Άργους Μυκηνών, Δ.Πλατής, οι υποψηφίοι δημοτικοί συμβούλοι Δ.Κρίγκος , Μ.Χασάπης , Δ .Παπανδριανός –Κεραμίδας, κ.α Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας οι Ιερείς του Ναού π. Δημοσθένης και π. Ηλίας Γάτζιος ευχαρίστησαν εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου όλους όσους τίμησαν την πολιούχο της πόλεως της Νέας Κίου , Αγία Ειρήνη.






























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...