Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Η ενθρόνιση του νέου ηγουμένου της Ιεράς Μονής Σαγματά π. Παϊσίου Ναυπλιώτη

Ο μήνας Μάιος για την Βοιωτική Εκκλησία είναι μήνας τιμής και εορτής των τοπικών της αγίων αρχής γενομένης από την πρωτομαγιά, όπου εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Κλήμεντος του εν τω Σαγματείω όρει ασκήσαντος, συνεχίζει την 3η του ιδίου μηνός με την ανακομιδή του λειψάνου του Οσίου Λουκά του Στειριώτου, την 6η Μαΐου με την μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοϊτου και το τελευταίο Σάββατο του Μαΐου με την μνήμη όλων των εν Βοιωτία διαλαμψάντων Αγίων.

Οι πιστοί όλων των ηλικιών τιμούν και ευλαβούνται τους Αγίους που έζησαν και ασκήτευσαν στην περιοχή μας και με ευλάβεια προσέρχονται στους ναούς που φέρουν το όνομά τους και στα μοναστήρια που ασκήτεψαν.

Έτσι και το πρωί της 1ης Μαΐου πλήθος πιστών συμμετείχε στην Θ.Λειτουργία που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Σαγματά στο Ύπατο των Θηβών, για να τιμήσουν τον Όσιο Κλήμη.

Στη Θ.Λειτουργία προηξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και του Θεοφ. Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και συμπροσευχομένου του Θεοφ. Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου. Κατά την Θ.Λειτουργία έγινε και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π.Νεκταρίου Γεωργίου.

Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας έγινε η ενθρόνιση του νέου ηγουμένου της Μονής π. Παϊσίου Ναυπλιώτη. Επίσης ο Σεβ. κ. Γεώργιος προχείρισε σε πνευματικό, τον αδελφό της Μονής, π. Χρυσόστομο Θεοτοκάτο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...