Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η πανήγυρη των Αγίων Χριστοφόρου και Νικολάου εν Βουνένοις στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου

Tου Μάρκου Παπαγεωργίου
Μια νέα πανήγυρη και ένας νέος ιερός ναός, εντάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου. Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και τη συνεισφορά του Δήμου
Αχαρνών, αρχίζουν οι προσπάθειες ανέγερσης δισυπόστατου ιερού ναού παραπλέυρως του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αχαρνών (Μενίδι), που θα τιμά τους Αγίους Μεγαλομάρτυρες Χριστοφόρο και Νικόλαο εν Βουνένοις.

Φέτος τιμήθηκε για πρώτη φορά η μνήμη των Αγίων Χριστοφόρου και Νικολάου του εν Βουνένοις, με Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, καθώς και με Θεία Λειτουργία επ' ονόματι των Αγίων.

Ο κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ανέγερσης του ιερού αυτού ναού. Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος "οι δύο αυτοί Άγιοι είναι μάρτυρες του Χριστού και βεβαίωσαν δια του μαρτυρίου τους και έγραψαν με το αίμα τους τα κοσμοσωτήρια γεγονότα, της Γέννησης, της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Σωτήρος, που είχε προφητεύσει ο Προφήτης Ησαΐας, 500 χρόνια πριν την Γέννηση του Χριστού."

Ευχήθηκε, τέλος, δια πρεσβειών των Αγίων και της συμβολής των Τοπικών Αρχών, να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες, ώστε του χρόνου να πανηγυρίσουν στο καινούριο παρεκκλήσιο.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αχαρνών, π. Αναστάσιος Σαργέντης, ευχαρίστησε κατ' αρχάς τον Μητροπολίτη Ιλίου για την ευλογία και την έγκρισή του καθώς και όσους φορείς ή ιδιώτες συμμετέχουν και συμβάλλουν στην ανέγερση του παρεκκλησίου επ' ονόματι των Αγίων Χριστοφόρου και Νικολάου του εν Βουνένοις. Ιδιαιτέρως δε ευχαρίστησε την οικογένεια του κυρίου Χριστοφόρου Φειδά που ήταν οι πρωτοστάτες σε αυτό το εγχείρημα και σε ανταπόδοση τους προσέφερε την εικόνα του Αγίου Χριστοφόρου, να τους ευλογεί και να τους φωτίζει.













































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...