Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Φωτογραφίες από τη λιτάνευση των ιερών Λειψάνων των αγίων Νεομαρτύρων και της τιμίας Κάρας του αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου στην πόλη της Τρίπολεως

Το απόγευμα της Πέμπτης 22ας Μαΐου 2014 κορυφώθηκαν οι ερορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή των αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου, πολιούχων της Τριπόλεως. Στις 7 μ.μ. ετελέσθη πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Αγίων Νεομαρτύρων και Προφήτου Ηλιού Τριπόλεως, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΥ. Παρίσταντο συμπροσευχόμενοι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ και ο Ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Εν συνεχεία ακολούθησε λιτάνευση των ιερών Λειψάνων των αγίων Νεομαρτύρων και της τιμίας Κάρας του αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου στην πόλη της Τρίπολεως, στην οποία συμμετείχε με ευλάβεια ο ιερός Κλήρος, πλήθος Λαού και οι άρχοντες της Τριπόλεως και του Νομού μας.

Στην επιστροφή της Λιτανείας στον Ιερό Ναό και πριν την Απόλυση του Εσπερινού ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τους συμμετέχοντας Αρχιερείς, τους Κληρικούς και τους λαϊκούς, που με ευλάβεια συμμετείχαν στις ιερές Ακολουθίες προς τιμήν των Αγίων προστατών μας, καθώς και όσους συνετέλεσαν στην άριστη πραγματοποίηση των λατρευτικών εκδηλώσεων και της Λιτανείας.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...