Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Νέα εκπαιδευτική μίνι εξόρμηση πραγματοποίησαν τα νεαρά μέλη των Ενοριακών Νεανικών Ομάδων Ποταμού Κερκύρας

Την Κυριακή 11 Μαΐου και μετά την Θεία Λειτουργία, τα 30 περίπου παιδιά, συνοδεία του υπευθύνου Ιερέως αλλά και των Κατηχητριών πρεσβυτέρας Χριστιάννας και κας Τερψιχόρησαν αναχώρησαν με πούλμαν, από την Ελεούσα του Ποταμού με προορισμό την περιοχή Κασσιώπη, θέση Βαθύ. Στο σημείο αυτό από το 1992 λειτουργούν πρότυπες σύγχρονες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας λαβρακιού και τσιπούρας.

Εκεί τους περίμενε ο γάλλος ιχθυολόγος κος Φρανσουά, ο οποίος με πολύ καλή διάθεση και με απλά λόγια εξήγησε, σε πρώτη φάση, τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια, το είδος της τροφής που τους παρέχεται, το χρονικό διάστημα που απαιτείται, τους κινδύνους που διατρέχουν τα καλλιεργήσιμα θαλάσσια είδη αλλά και την τελική διαιδικασία της διαλογής και συσκευασίας και τοποθέτησης των ψαριών στα κατάλληλα ψυγεία προκειμένου να μεταφερθούν στην ενχώρια αλλά και ιταλική, κυρίως, αγορά.

Όμως όσες λεπτομέρειες και αν κατέθεσε ο ιχθυολόγος δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις απορίες των παιδιών, τα οποία και τον "βομβάρδισαν" στις ερωτήσεις.

Ακολούθως η ομάδα με τους συνοδούς ανέβηκαν στην ειδική πλατφόρμα και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα βρέθηκαν σε σημείο αναπνοής από τα μεγάλα κλουβιά και να δουν τα λαβράκια και τις τσιπούρες σε όλα τα στάδια εξέλιξής τους. Μάλιστα σε ορισμένα κλουβιά "πέταξαν" και την ανάλογη τροφή.

Μετά την αποβίβαση από την πλωτή πλατφόρμα και αφού ευχαρίστησαν τον γάλλο ιχθυολόγο και τους συνεργάτες του, αναχώρησαν με προορισμό την γραφική παραλία του Αγίου Σπυρίδωνος, οπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το πεντανόστιμο πρόγευμα που τους είχε φροντίσει να ετοιμάσει η ενορία.Η όλη εξόρμηση έληξε γύρω στις 3:00 το απόγευμα, με τα παιδιά να εξιστορούν με ενθουσιασμό την εμπειρία τους.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...