Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Εκδήλωση για τα παιδιά των Ιερέων στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Με τη ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ιερώνυμου Β΄ και με τη συμμετοχή 250 και πλέον Ιερέων, πρεσβυτερών και των παιδιών των Ιερέων μας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 η εορτή που διοργάνωσε για 15η συνεχή χρονιά το Γραφείο Νεότητος προς τιμήν των παιδιών των Ιερέων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον πανέμορφο χώρο που ευγενώς παραχώρησε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία του Αρσακείου σχολείου Π. Ψυχικού.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος περίπου 150 παιδιά ηλικίας από λίγων μηνών έως 15 ετών από 50 ιερατικές οικογένειες. Οι μικροί μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ομαδικά αγωνίσματα και παιχνίδια καθώς και σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, που είχε ετοιμάσει το Γραφείο Νεότητος στον υπαίθριο χώρο του Αρσακείου με εθελοντές – κατηχητές από ενορίες της Αρχιεπισκοπής.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους.

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή δώρων σε όλα τα παιδιά. Ιδιαίτερη αναφορά –και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μητέρας- έγινε στις πρεσβυτέρες, που συν-διακονούν με τον Ιερέα σύζυγό τους το έργο της ενορίας και ταυτόχρονα ασχολούνται με την αγωγή των παιδιών τους. Στις πρεσβυτέρες δόθηκε και σχετικό ενθύμιο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαγιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τον χαιρετισμό του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου, ο Αιδεσιλομ. Πρωτοπρεσβ. Αναστάσιος Βλαβιανός, Διευθυντής Γραφείου Προσωπικού Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Αιδεσιλομ. Πρωτοπρεσβ. Αντώνιος Καληγέρης, Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Θέλουμε να απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία των σχολείων του Αρσακείου που μας παραχώρησαν το υπαίθριο χώρο του σχολείου και σε όλους τους αυτούς, οι οποίοι αφανώς συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...