Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Λαμπρή λιτανεία στον Κολωνό

Του Σπύρου Παπαγεωργίου
Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Αγ. Κωνσταντίνο Κολωνού, επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης.
Απόψε τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία η Λιτάνευση, της Ιεράς εικόνος των Αγίων στους δρόμους πέριξ της ενορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Πυροσβεστικής και του Δήμου Αθηναίων και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Στη Λιτάνευση χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομος και Μαραθώνος Μελίτων, περικυκλούμενοι από πλήθος ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Κατά τη λιτάνευση, πολλοί ήταν οι πιστοί που έρραιναν με λουλούδια από τα μπαλκόνια τους την εικόνα.

Με την επιστροφή της πομπής στον Ιερό Ναό ο Μητροπολίτης Δωδώνης, επαίνεσε όσους κοπίασαν και συνέβαλαν στην οργάνωση αυτής της πανήγυρης. Έκλεισε λέγοντας ότι "η Εκκλησία οφείλει μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Αγία Ελένη που γαλούχησε τον Κωνσταντίνο με το πνεύμα της Ορθοδοξίας, καθώς και στον Μέγα Κωνσταντίνο που με το διάταγμα των Μεδιολάνων καθιέρωσε την ανεξιθρησκεία και έτσι έδωσε τη δυνατότητα, εκτός από το να πιστεύει εκεί που ήθελε ο καθένας, στην Ορθοδοξία μας να ανδρωθεί. Εύχομαι το Φως της Αναστάσεως που πηγάζει από τον κενό τάφο, να φωτίζει τα διαβήματα μας και να μας κατευθύνει εκεί που οι Πατέρες μας, μας οδήγησαν, στην Αγία Ορθοδοξία."

Στη συνέχεια τελέστηκε ιερά παράκληση την οποία παρακολούθησε πολύς κόσμος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις Ακολουθίες έψαλλε ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, κ. Φώτιος Γιαννακάκης και η εκλεκτή χορωδία του.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...