Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή της Παναγίας της Γοργοεπηκόου Ψαχνών

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και πληθωρική συμμετοχή ευσεβών χριστιανών πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαΐου 2014 την ετήσια εορτή της Ευρέσεως της εφεστίου θαυματουργού Ιεράς Εικόνος, η οποία αποκαλύφθηκε πριν 50 ακριβώς χρόνια, κατά το έτος 1964, κατόπιν οράματος, το οποίον είχε ημακαριστή Γερόντισσα Ταξιαρχία Σκουτέλα.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Σαββάτου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο, με την συμμετοχή και συνοδών του Κληρικών εκ Κορίνθου, επικεφαλής 200 περίπου Κορινθίων, οι οποίοι προσήλθαν για ναπροσκυνήσουν την Χάρη της Παναγίας.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Κυριακή 18η Μαΐου, χοροστάτησε στον Όρθρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συλλειτουργούντος και του αγίου Χαλκίδος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Στην Απόλυση ευλογήθηκε και το καθιερωμένο φαγητό - πανηγύρι, το οποίο η αγάπη της Γερόντισσας της Ιεράς Μονής, μοναχής Χριστοδούλης, με την φιλότιμη βοήθεια πολλών ευλαβών προσκυνητών της Ιεράς Μονής, προετοίμασαν και προσέφεραν στους ευσεβείς πανηγυριστές.

Σημειώνεται ότι κατά τον Εσπερινό του Σαββάτου 17 Μαΐου, ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος δεν παρέστη στην Ιερά Μονή, γιατί χοροστάτησε στο πανηγύριζον Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής Χαλκίδος και προεξήρχε, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και πλήθους πιστού Λαού, στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας, ανά τις οδούς της Ενορίας Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, όπου και ανήκει ο Ναός της Αγίας Φωτεινής.















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...