Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Καταληκτήρια Σύναξη στελεχών νεανικού έργου στη «Βλαχέραινα» Λευκάδος

Ως επιστέγασμα μιας καρποφόρας και ευλογημένης κατηχητικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Μαΐου 2014 στο εξωκλήσι της Παναγίας των Βλαχερνών, στον Κάμπο
της Λευκάδας, η καταληκτήρια σύναξη των στελεχών του νεανικού έργου της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης, με επικεφαλής τον Ποιμενάρχη της τοπικής μας Εκκλησίας, Σεβασμιώτατο κ. Θεόφιλο, με την ευλογία και τις πατρικές ευχές του οποίου συντελείται η όλη ποιμαντική εργασία μεταξύ των νέων μας.

Αρχικά, ο Διευθυντής του Κέντρου Νεότητας, παν. αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Ζαμπέλης αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιήθηκαν φέτος για χάρη των παιδιών και των νέων μας, τόσο σε ενοριακό όσο και σε διενοριακό – μητροπολιτικό επίπεδο, με τη στήριξη των πιστών και τη βοήθεια πολλών εθελοντών, παιδιών και ενηλίκων. Ειδικότερα έκανε λόγο για την έναρξη των κατηχητικών, το κατηχητικό υλικό και την προσπάθεια να υπάρχουν κατηχητικές ευκαιρίες σε όσο το δυνατόν περισσότερες ενορίες, στις συνάξεις κατηχητών, στους «Διαλόγους γονέων», στην «Κατασκήνωση στην πόλη», στη «Βηθλεέμ», στη φετινή Δωροέκθεση, στις συνάξεις των εκπαιδευτικών για την εορτή Τριών Ιεραρχών σε Λευκάδα και Ιθάκη, στην «Ημέρα Εξωτερικής Ιεραποστολής», στα Τουρνουά Ποδοσφαίρου και Βόλεϊ, στην «Ημέρα ατομικών πρωταθλημάτων», στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ορκωμοσία των Φιλικών στη Βλαχέραινα, στην «Ιερουσαλήμ», στην πρόσφατη Γιορτή Νεολαίας στην Κατασκήνωση, στην ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου στην «Καταφυγή», στις συνάξεις προσευχής υπέρ των νέων που δίνουν εξετάσεις στην Καρυά, στο Νυδρί και στη Λευκάδα. Επεσήμανε το ζήλο των εθελοντών, την ανταπόκριση των παιδιών, των οικογενειών και των σχολείων, αλλά και στην οικονομική στενότητα και την ανάγκη να εξευρεθούν περισσότεροι νέοι άνθρωποι με ζήλο και μεράκι, για να παρέχεται η μαρτυρία Ιησού Χριστού ως φως άδυτο στα σκοτάδια της εποχής μας.

Ακολούθησε ο ταμίας του Ιδρύματος, κ. Γεώργιος Φατούρος, με την παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού του «Κέντρου» για το οικονομικό έτος 2013.

Στη συνέχεια, όλοι οι συμμετέχοντες κληρικοί και λαϊκοί πήραν το λόγο και με τη σειρά ο καθένας αναφέρθηκε στις όμορφες στιγμές και στις δυσκολίες της ενοριακής του εργασίας. Κοινή διαπίστωση ήταν πως τα παιδιά μας χαίρονται την εμπειρία της κοινής ζωής και της συνάντησης στο όνομα του Χριστού μέσα στην αγκαλιά της Εκκλησίας μας, πολλώ μάλλον όταν συνδυάζεται με ευκαιρίες ψυχαγωγίας, εξορμήσεις για να γνωρίσουμε τον τόπο μας, πολιτιστικές δημιουργίες. Επίσης, ομολόγησαν όλοι πόσο ο Θεός ευλογεί και στηρίζει τα δικά μας ατελή βήματα προς συνάντηση των παιδιών Του και πόσο οι γονείς χαίρονται με τη χαρά των παιδιών τους και ανταποκρίνονται θετικά!

Ο Σεβασμιώτατος π. Θεόφιλος, κλείνοντας τη βραδιά, έκανε τις δικές του εύστοχες πατρικές επισημάνσεις για μια αποτελεσματικότερη διακονία της νεότητας το επόμενο έτος και ευχαρίστησε ολόθερμα όλους όσους διακόνησαν τα νιάτα των νησιών μας στη διάρκεια του περασμένου κατηχητικού έτους 2013 -2014. Τόνισε, βέβαια, πως η νεανική διακονία συνεχίζεται και το καλοκαίρι στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας, αλλά και στις ενορίες, ειδικά των χωριών που «ζωντανεύουν» τη θερινή περίοδο.

Η φιλοξενούσα Ενορία Παναγίας των Ξένων, με τη φροντίδα του εφημερίου π. Αθανασίου Κοσμά και των συνεργατών του, παρέθεσε, τέλος, αβραμιαία τράπεζα αγάπης σε όλους, για να επισφραγισθεί όμορφα η τόσο ουσιαστική αυτή συνάντηση απολογισμού, αλλά και σχεδιασμού του επόμενου κατηχητικού έτους.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...