Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου στην Αυστραλία

Στην Αυστραλία βρίσκεται, τις τελευταίες ημέρες, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προσκεκλημένος Ελλήνων ομογενών. Το Σάββατο 14/6 ο κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Belmore. Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου κ. Στυλιανού, τον προσφώνησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο οποίος τον ενημέρωσε για το ποιμαντικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αυστραλίας, που πέραν των άλλων «αποσκοπεί στην διατήρηση της γλώσσας, των ηθών και των εθίμων του Ελληνισμού»

Από τη μεριά του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας για την θερμή υποδοχή και τόνισε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός έχει σφραγίσει την ιστορία της Εκκλησίας της Αυστραλίας, τα τελευταία 40 χρόνια, ενώ η φήμη του ξεπερνά τα όρια της Ορθοδοξίας και αφορά ολόκληρη τη Χριστιανοσύνη…»

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος παρακάθισε σε εόρτιο δείπνο που παρέθεσε η Ελληνική κοινότητα της περιοχής.

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων (15/6) ο κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Bankstown και κήρυξε τον Θείο Λόγο, παρουσία πλήθους ομογενών και παιδιών της Α΄ Τάξεως του κολεγίου της ενορίας.










Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο ΑυστραλίαςΤην Δευτέρα 16/6, ο κ. Ιγνάτιος είχε θερμή συνάντηση με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στο Σίδνεϋ. Οι δύο Ιεράρχες συζήτησαν θέματα ευρύτερου Ορθοδόξου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων η επικείμενη Πανορθόδοξη Σύνοδος. 

Ο κ. Ιγνάτιος ενημέρωσε τον Σεβ. κ. Στυλιανό για τις εξελίξεις στην Ελλάδα της κρίσης και το πολυσήμαντο έργο της Εκκλησίας, για την στήριξη των ευπαθών ομάδων στην πατρίδα μας, ενώ ενημερώθηκε για την ζωή και την παρουσία των Ελλήνων ομογενών της Αυστραλίας.


Συνάντηση με τον Έλληνα ΠρόξενοΑμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Ελληνικό Προξενείο του Σίδνεϋ, όπου έγινε δεκτός από τον Έλληνα Πρόξενο κ. Σταύρο Κυρίμη. 

Ο κ. Πρόξενος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τις ενέργειες του Προξενείου που αφορούν στην διατήρηση της Ελληνικής συνείδησης των ομογενών, κυρίως των νεωτέρων.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος θα επιστρέψει στην Ελλάδα και στην έδρα του την Παρασκευή 20/6.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...