Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Τιμητική διάκριση στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο

Την Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014, εορτή του Αγίου Πνεύματος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αμβρόσιος, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, όπου παρόντες ήταν αρκετοί επίσημοι και πολλοί καταστηματάρχες μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, το οποίο πραγματοποίησε με λαμπρότητα την ετήσια εορτή του.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, σχολιάζοντας την φράση του Αποστόλου Παύλου «Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε» τόνισε: «Σε κάθε δύσκολη ή μη στιγμή της ζωής μας, εάν κάνουμε τον σταυρό μας, είναι σαν να φοράμε ένα αλεξίσφαιρο. Φοράμε τον ίδιο το Χριστό μας, ο Οποίος ως «ένδυμα της ψυχής» μας ομορφαίνει! Διότι αγιάζει την ψυχή μας! Μας κάνει να ανέβουμε από τη χθαμαλότητα των παθών σε μια άλλη κατάσταση! Μας μεταμορφώνει! Και η Εκκλησία αυτόν τον σκοπό έχει: Να μας μεταμορφώσει, να γίνουμε από άνθρωποι Άγγελοι και να ζούμε αγγελική Πολιτεία».
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και της Αρτοκλασίας, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Σπύρος Σπυρόπουλος, προσφωνώντας τον Σεβασμιώτατο, είπε τα ποαρακάτω:
«Σεβασμιώτατε, σεβαστοί Πατέρες, αγαπητό εκκλησίασμα,
Σήμερα, που ο Σύλλογός μας έχει την εορτή του, νιώθουμε την ανάγκη, έστω και συμβολικά, να τιμήσουμε έναν μέγιστο άνθρωπο της τοπικής μας κοινωνίας.
Σεβασμιώτατε,
Εμείς οι έμποροι του Αιγίου σας τιμούμε ουσιαστικά για τα τόσα πολύτιμα που μας έχετε προσφέρει, που έχετε εγκύψει στα προβλήματα μας, που συμπαρίστασθε συνεχώς στην αγορά που βιώνει δύσκολες ημέρες. Άλλωστε η παρουσία σας σε όλες μας τις εκδηλώσεις αυτό υποδηλώνει. Σας τιμούμε επίσης ως πνευματικό μας Πατέρα που έχετε αγκαλιάσει την Αιγιώτικη κοινωνία με το μεγάλο σας πνευματικό και κοινωφελές σας έργο και το συχνό ενδιαφέρον σας για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας.
Δεχθείτε αυτήν την τιμητική πλακέτα ως δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης. Θα είμαστε πάντοτε δίπλα σας, αρωγοί και βοηθοί στο μεγάλο σας έργον.
Θα είναι μεγάλη μας τιμή να μας εγκαλείτε για το καλό μας και μεγάλη μας χαρά να συμβάλλομε σε κάθε σας έργο».

Μετά το πέρας της προσφωνήσεώς του ο κ. Σπυρόπουλος, παρέδωσε μια τιμητική πλακέτα στον Σεβασμιώτατο. Ο Σεβ. κ. Αμβρόσιος ευχαρίστησε τον Εμπορικό Σύλλογο και ευχήθηκε, όπως η αγορά του Αιγίου, γενικώτερα δε η Χώρα μας, ξεπεράσει σύντομα την οικονομική κρίση.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...