Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Λαμπρός Εορτασμός στα Κρύα Ιτεών της Πάτρας επί τη Ιερά Μνήμη του Οσίου Παναγή του Μπασιά

Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος 
Μέσα στο Πανευφρόσυνο κλίμα των ημερών του ιερού Πεντηκοσταρίου εορτάσθη Χαρμοσύνως το διήμερο 6 και 7 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου εις Κρύα Ιτεών των Πατρών, η Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παναγή του Μπασιά του εν Κεφαλληνία.
Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιουνίου έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας κατά τον οποίο προέστη και ομίλησε επί της βιοτής του Οσίου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Την επομένη ημέρα το πρωί ετελέσθη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε και ομίλησε επικαίρως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Μπακογιάννης, Ιεροκήρυξ της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, Εθελοντική Αιμοδοσία.
Το εσπέρας του Σαββάτου ετελέσθη ο Μέγας Εσπερινός επί τη Εορτή της Πεντηκοστής. Τον Θείον λόγον κήρυξε ο Πανισολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων του Οσίου στους πέριξ δρόμους της Ενορίας υπό την συνοδεία της Μπάντας του Δήμου Πατρέων.
Στις Ιερές ακολουθίες έψαλαν οι Ιεροψάλτες του Ναού κ. Μιχαήλ Ζαφείρης και κ. Χρήστος Φωτόπουλος.
Μετά το τέλος της Λιτανείας η εορτή ολοκληρώθηκε με τις ευχές και τις ευχαριστίες του προϊσταμένου της Ενορίας π. Ιωάννου Δημητροπούλου για την επιτυχή έκβαση της Πανηγύρεως, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ευγνωμόνως στον σεπτό μας Ποιμενάρχη κ.κ. Χρυσόστομο, με τις ευλογίες του οποίου επραγματοποιήθη και η φετινή Πανήγυρις.
Ακολούθησε ένα υπέροχο πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, στο προσφάτως όμορφα διαμορφωμένο προαύλιο του Ναού. Συγκεκριμένα συμμετείχαν χορεύοντας: η Νεανική Ομάδα Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών, τα χορευτικά των εκπολιτιστικών Συλλόγων «Νεάπολις» και «Κρύα Ιτεών», το χορευτικό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 52ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, το χορευτικό του Συλλόγου νεολαίας βορειοηπειρωτών Αχαΐας και το Λαϊκό Μουσικοχορευτικό εργαστήρι Πάτρας.
Εμείς ευχόμεθα σε όλους, τόσο στον ευλογημένο λαό του Θεού ο οποίος κατέκλυσε τον Ιερό Ναό σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες, όσο και στους άλλους αδελφούς μας, χρόνια πολλά, ευλογημένα και να έχουμε πάντοτε στην επίγεια ζωή μας την ακοίμητον πρεσβεία του Οσίου Παναγή του Μπασιά!
φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία ΔημητροπούλουRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...