Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Η Εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας

Η Εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τιμάται με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην Ι. Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β., καθώς πανηγυρίζουν δύο Ενοριακοί Ναοί της Μητροπόλεως (ο Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου-Αγίου Παύλου Άνω Γλυφάδας και ο Ι. Ν. των Αγίων Αποστόλων Διλόφου Βάρης) και άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος. 

Ο Σεβασμιώτατος, για τρίτη συνεχόμενη φορά, σωματικά δεν είναι κοντά μας, καθώς βρίσκεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, όπου λειτούργησε στο Καθολικό της Μονής.

Στους δύο Πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα της Εορτής η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Κατά τον Εσπερινό στο Δίλοφο Βάρης, τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Σαμαράς, Εφημέριος του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αποστόλου Παύλου, στην ακεραιότητα της σκέψης του, τον ζήλο και την αποτελεσματικότητα της ιεραποστολικής δράσης του. Ο π. Χριστόδουλος αναφέρθηκε στην παρουσία του Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα και τόνισε πως πρέπει όλοι να μιμηθούμε την ταπείνωσή του.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...