Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Στο Τρύφο Αιτωλοακαρνανίας το απότμημα της ιεράς κάρας του Οσίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου



Στο Τρύφο Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας πρόκειται να μεταφερθεί, για προσκύνημα, το απότμημα της τιμίας κάρας του Οσίου ΒΑΡΒΑΡΟΥ του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου με την ευκαιρία της ετησίας μνήμης του, την 23η Ιουνίου.
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Ν ε κ τ α ρ ί ο υ κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κ ο σ μ ά, το ιερό απότμημα που φυλάσσεται στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Βαρβάρου Ποταμού Κερκύρας θα μεταφερθεί, για πρώτη φορά΄μετά το 1542, εις τα μέρη που ασκήτεψε και παρέδωσε την αγία ψυχή του, στην περιοχή Τρύφο του Ξηρομέρου.
Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ. από τον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρύφου Ξηρομέρου, ενώ την 23η του μηνός Ιουνίου, οπου και ιερά μνήμη του Οσίου, θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον χώρο που βρίσκεται το κενό μνήμα του Αγίου.
Αξίζει να σημειωθεί οτι ο πιστός λαός της Αιτωλοακαρνανίας τιμά όλως ιδιαιτέρως τον Όσιο ΒΑΡΒΑΡΟ τον Πενταπολίτη και Μυροβλήτη και για τον λόγο αυτό αναμένουν με ιερά αγωνία να ασπασθούν , για πρώτη φορά, τμήμα των ιερών του λειψάνων.
Το απότμημα από το προάστιο Ποταμός Κερκύρας, θα μεταφέρει μικρή ενοριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγίου Βαρβάρου, πρωτοπρεσβ. π. Γεώργιο Πετράκη.
Σημειώνεται οτι στην Κέρκυρα ο όσιος τιμάται πανηγυρικά την 15η Μαΐου εκάστου έτους, εις ανάμνησιν του υπό του Οσίου υπερφυούς θαύματος, θεραπεἰας Ποταμίτη παραλυτικού νέου κατά το έτος 1542.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...