Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Από την Χρυσοσπηλιώτισσα στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της ΘεοτόκουΠελαγίας Θηβών

Το Πτώον όρος στολίζεται με την ευλογία του πρώην Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου και την πατρική φροντίδα του Μητροπολίτου Θηβών και Λειβαδείας κ.Γεωργίου. από ένα μαγευτικό Μοναστήρι του 12ου μ.Χ. αιώνος: Την Ι.Μ.Γενεθλίου της Θεοτόκου-Πελαγίας.

Γνωρίζοντας η πρεσβυτέρα κ.Σοφία Αττάρτ το πνευματικό αυτό στολίδι της Θήβας, θέλησε να πραγματοποιήσει εκεί μια απογευματινή εκδρομή μαζί με την « ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ» του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου-Χρυσοσπηλαιωτίσσης.

Η εν λόγω Συνάντηση γίνεται κάθε Πέμπτη απόγευμα από την πρεσβυτέρα αναλύοντας άλλοτε μια Ευαγγελική περικοπή,άλλοτε την Αρχιερατική προσευχή του Κυρίου ή ένα ψαλμό όπως φέτος,κάνοντας μια επιστημονικά υψηλού επιπέδου ανάλυση άπτοντας θέματα που αποσχολούν όλους και ιδιαίτερα τις σύγχρονες φοιτήτριες και επιστήμονες που έρχονται στο Ναό από μακρυνές αποστάσεις καθώς η Χρυσοσπηλαιώτισσα δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΟΡΙΤΗ!

Μετά την άφιξη μας και την ξενάγηση στο Καθολικό της Μονής και τα κεράσματα των αδελφών ακολούθησε ο Εσπερινός από το χορό της Μονής με ιδιαίτερη κατάνυξη. Η φιλοξενία της ηγουμένης ήταν αβραμιαία,στηρίζοντας παράλληλα με τον πνευματικό της λόγο τον αγώνα που κάνει η κάθε νέα ψυχή καθημερινά.

Φεύγοντας μαζί με τις ευλογίες της μας θύμισε τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου: «Φτιάξτε φωλιές και θα έρθουν πουλιά να τις κατοικήσουν».

Μια τέτοια πνευματική φωλιά είχαμε κι εμείς τη ευκαιρία να επισκεφθούμε από κοντά την Κυριακή 1η Ιουνίου αρχίζοντας με δύναμη και πολύ πίστη στο Θεό τον καινούριο μας μήνα!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...