Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Το Ναύπλιο τίμησε τον Άγιο Λουκά τον ιατρό

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου ἡ αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας τοῦ ιατρού και ομολογητή.
Την παραμονή 10 Ιουνίου , ἡ μνήμη τοῦ Αγίου Λουκά εορτάσθηκε όλως ιδιαιτέρως, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, όπου και φυλάσσεται τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Εψάλη Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος τοῦ Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και με την παρουσία αρκετών Ιερέων από το Ναύπλιο και Αργος.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού , είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, τὸ ὁποῖο φυλάσσεται στὸν Ἱερό Ναό.

Νὰ σημειωθεί ότι κάθε Τετάρτη, τὸ ἀπόγευμα, ψάλλεται ἡ Παράκληση στὸν Άγιο Λουκά καὶ τίθεται πρὸς προσκύνηση το τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του Αγίου που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.















ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Με κάθε λαμπρότητα τίμησαν και την μνήμη του Αγίου Λουκά και στην ενορία της Αγίας Τριάδος στην πρόνοια Ναυπλίου, με νυχτερινή θεία λειτουργία. Τον πανηγυρικό εσπερινό καθώς και στην θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Κοντός μαζί με τον Ιερέα του ναού πατέρα Κωνσταντίνο Σέρρο.













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...