Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Διαχρονική η προσφορά των Ιεροδιδασκάλων στην παιδεία του Γένους μας

Την Τετάρτη 25η Ιουνίου 2014, στην αίθουσα της Ενορίας των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων πόλεως Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκε η 32η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων «Κωνσταντίνος ο εξ
Οικονόμων», την οποία φιλοξένησε εφέτος η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν εν ενεργεία και συνταξιούχοι Ιεροδιδάσκαλοι.

Της Γενικής Συνελεύσεως προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, με την συμμετοχή Ιεροδιδασκάλων. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων μελών του Συνδέσμου.

Ο Επίσκοπός μας, απευθυνόμενος στους Ιεροδιδασκάλους, αφού τους καλωσόρισε στο όμορφο Ρέθυμνο, την έδρα της Τοπικής μας Εκκλησίας, εξήρε την διαχρονική προσφορά τους στην παιδεία του Γένους μας, ως μία σημαντική παράμετρο της συνολικής προσφοράς της Εκκλησίας στο λαό μας. Εξέφρασε ακόμη την χαρά του που τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Προέδρου τους Αιδεσ. Πρωτ. Σωκράτη Ξενικάκη, εφημερίου του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, και επέλεξαν την πόλη μας ως τόπο για την διεξαγωγή της ετήσιας Συνέλευσής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη για πρώτη φορά στην ιστορία του Συνδέσμου.

Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνελεύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος δεξιώθηκε τους Συνέδρους σε εστιατόριο της πόλεως.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...