Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Λήξη Κατηχητικών Μαθημάτων με εκδρομή στη Λευκάδα

Γράφει ο Χρήστος ΦωτόπουλοςΆλλη μια εκδρομή των Κατηχητικών Ομάδων του Ιερού Ναού Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου εις Κρύα Ιτεών Πατρών εστέφθη από απόλυτη επιτυχία.
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου 14 Ιουνίου και με συνοδούς τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Δημητρόπουλο, καθώς και τους Κατηχητές Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου, κ. Γεώργιο Σπυρόπουλο και κ. Μαρία Κηπουργού αναχωρήσαμε από τον Ναό μας με κατεύθυνση το όμορφο νησί της Λευκάδος.
Φθάνοντας στο νησί, επισκεφθήκαμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλο προκειμένου να λάβουμε την Ευλογία του. Ο Σεβασμιώτατος μας εδέχθη στο Επισκοπείο με πολλή εγκαρδιότητα και αγάπη ενώ δεν παρέλειψε να μας νουθετήσει πνευματικώς αλλά και να μας μιλήσει εκτενώς για τις όμορφες τοποθεσίες του Νησιού, καθώς και για το έργο της Μητροπόλεως εν γένει. Στη συνέχεια επήνεσε τον π. Ιωάννη και τους συνεργάτες τους για το έργο το οποίο επιτελούν όσον αφορά τον τομέα της νεότητας, στην Ενορία!

Ακολούθως προσφέρθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να θέσουν τις απορίες τους στον Σεβασμιώτατο ο οποίος με πολλή προθυμία απάντησε σε όλες. Η συνάντησή μας αυτή διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα ενώ ο Σεβασμιώτατος μας παρείχε πλούσιο κέρασμα και πολλές άλλες ευλογίες.
Τα παιδιά μας φεύγοντας του προσέφεραν ως αντίδωρο αγάπης ένα καλάθι με Πατρινά παραδοσιακά προϊόντα.
Στη συνέχεια ανηφορίσαμε προς το Μέγα Προσκύνημα του νησιού, την Ιερά Μονή της Παναγίας της Πεφανερωμένης. Εκεί προσκυνήσαμε την Θαυματουργό Εικόνα Της καθώς και τεμάχια πολλών Ιερών Λειψάνων. Για το ιστορικό μας ομίλησε ένας αδελφός του Μοναστηριού ο οποίος εξαιτίας της αυθορμητικότητος και της ειλικρίνειάς του προσέλκυσε γύρω του τα παιδιά των Κατηχητικών Ομάδων.
Βγαίνοντας από το Καθολικό μας υπεδέχθη στο αρχονταρίκι, ο Καθηγούμενος π. Νικηφόρος, ο οποίος μας προσέφερε μοναστηριακό κέρασμα και έδωσε ως ευλογία σε όλους μας ένα μικρό προσευχητάρι.
Μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεως μας στο Μοναστήρι, πήραμε τον δρόμο για το κοσμοπολίτικο Νυδρί όπου είχαμε την ευκαιρία να γευματίσουμε και να περπατήσουμε στην αγορά του.
Το απόγευμα βρεθήκαμε στην πόλη της Λευκάδος όπου απολαύσαμε ανάλογα με την όρεξή του ο καθένας, βόλτα, παγωτό κτλ. Κάνοντας και τα τελευταία μας ψώνια πήραμε το δρόμο της επιστροφής.
Αξίζει να αναφερθεί ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της εκδρομής υπήρξαν πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά, ενώ ο π. Ιωάννης μέσα στο λεωφορείο μοίραζε συνεχώς γλυκίσματα και δώρα.
Πριν την άφιξη μας στην Πάτρα ομίλησαν στα παιδιά όλοι οι Κατηχητές τους, ενώ βράβευσαν με τιμητικούς επαίνους εκείνους όπου συμμετείχαν αδιαλείπτως σε όλα τα Κατηχητικά Μαθήματα.
Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με τις ευχές του π. Ιωάννου για ένα καλό και καρποφόρο καλοκαίρι, κοντά στο Χριστό και την Εκκλησία.
Αυτή η εκδρομή στο Παναγιοσκέπαστο Νησί της Λευκάδος αποτέλεσε και την επισφράγιση των δραστηριοτήτων των Κατηχητικών Ομάδων για την χρονιά 2013-2014.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον προσεχή Οκτώβριο.

Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...