Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Προσκύνημα Τιμίων Λειψάνων Αγίας Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, στο Περιστέρι

Tου Μάρκου Παπαγεωργίου
Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα το πρωί η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, στο Περιστέρι. Πλήθος κόσμου περευρέθηκε στον ναό για να προσκυνήσει τα Ιερά Λείψανα της Οσιοπαρθενομάρτυρος Αγίας Παρασκευής, τα οποία αφίχθησαν το απόγευμα της Παρασκευής από την ομώνυμη Ιερά Μονή του Διδυμοτείχου και θα διατίθενται σε προσκύνημα έως την Τρίτη, που θα επιστρέψουν.

Της Θείας Λειτουργίας προέστει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Επιφάνιος Κάνδρος, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο. Μέσα απ'αυτόν αναφέρθηκε στον αληθινό Θεό και στην αναζήτησή του από τους ανθρώπους, ανά τους αιώνας. "Ο Λόγος του Θεού, διαδόθηκε αναλοίωτος χάρη στους Αποστόλους και εν συνεχεία από τους Άγιους Πατέρες, μεταγενέστερα, με τη ζωή και το έργο τους." Καταλήγοντας στο σήμερα, πρόσθεσε πως "όλοι μας οφείλουμε να διατηρήσουμε, ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί, την πίστη μας,τα ήθη και έθιμά μας, σε μια εποχή που πλήττεται διαρκώς απο έλλειψη ιδανικών."

Ο προιστάμενος του Ιερού Ναού, π.Στυλιανός Κελαϊδίτης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ. Δαμασκηνό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά του και αποστολή των Τιμίων Λειψάνων, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Καρπαθάκη για τη μεταφορά αυτών, καθως επίσης και τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο για την τιμή να προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας καθώς τους συνδέει φιλία περί των εικοσιπέντε χρόνων.



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...