Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Η μνήμη του Προφήτου Ηλία στη Χαλκίδα - Χειροτονία Διακόνου

Η μνήμη του Προφήτη Ηλία τιμήθηκε με λαμπρότητα και στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, στα πολυάριθμα Παρεκκλήσια προς τιμήν Του, τα οποία στολίζουν τις βουνοκορφές ή τους λόφους της Ευβοϊκής γης και των Βορείων Σποράδων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 το βράδυ στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, του Προφήτη Ηλία στο Κάστρο του Καράμπαμπα της Πόλεώς μας.

Ο Εσπερινός ετελέσθη στο ύπαιθρο, μέσα στον αυλόγυρο του Κάστρου και συμμετείχαν σ' αυτόν εκατοντάδες ευλαβείς χριστιανοί, οι οποίοι κατενύγησαν από την Ιερά Υμνωδία, την οποία απέδωσαν οι Ιεροψάλτες κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και κ. Δήμος Τσίμπος, με τους μαθητές τους, ενώ παράλληλα άκουσαν και τον επίκαιρο λόγο του Σεβασμιωτάτου, περί του
μεγάλου Προφητου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε με θερμούς λόγους στο εορτάζοντα Προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, Πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Αγιαννίτη.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος λειτούργησε στον κατάμεστο από πλήθος χριστιανών, μέχρι και την αυλή του, Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού, όπου και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Ευσταθίου Αναγνώστου, γόνου της Ενορίας, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και της Βυζαντινής Μουσικής από την Σχολή της Ιεράς μας Μητροπολεως, εγγάμου με την κ. Σταματία Παπασταμούλου εξ Ιστιαίας.
Ο νέος Διάκονος, γνωστός από την παιδική του ηλικία στον Σεβασμιώτατο, ως παιδάκι του Ιερού και πνευματικό τέκνο του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιδηψίων και Εφημερίου του Ι. Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ηλία Ευθυμιόπουλου, κατηχητής, ιεροψάλτης, στέλεχος των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεώς μας και δραστήριος γενικώς στο έργο της Εκκλησίας, κατά την προσφώνησή του στη χειροτονία του, παρεκάλεσε το εκκλησιαστικό πλήρωμα να εύχεται, ώστε ο Θεός να τον αναδεικνύει «ζηλωτή» στο έργο του Θεού, όπως τον Προφήτη Ηλία. Παράλληλα ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο για την πατρική του αγάπη, τον πνευματικό του π. Ηλία για την φροντίδα και την αγάπη από την βρεφική του ηλικία, την μητέρα του και τη σύζυγό του και όσους στάθηκαν πλησίον του όλα αυτά τα χρόνια.
Στην συγκινητική ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, κάλεσε τον νέο Διάκονο να σταθεί με ιεραποστολικό ζήλο στην αποστολή του και να εργασθεί ιδιαιτέρως στις ψυχές των νέων ανθρώπων, ενώ επαίνεσε και την απόφαση του ιδίου και της συζύγου του, να διακονήσουν την Εκκλησία, αν και προς το παρόν θα παραμένει άμισθος, λόγω παύσεως διορισμών Ιερέων από το Κράτος.

Το «ΑΞΙΟΣ» που ακούστηκε από τον Κλήρο και το Λαό της Αιδηψού, επισφράγισε με το «σύμψηφο» του εκκλησιαστικού πληρώματος την Χειροτονία και φανέρωσε την θαυμαστή ενότητα της Εκκλησίας, η οποία αποτελεί καρπό και δώρο του Αγίου Πνεύματος.
Στην Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Στέφανο Στεφόπουλο, Εφημέριο της Ενορίας Ταξιάρχου Ιστιαίας, ο οποίος εργάζεται με ζήλο και αγάπη και στην Ενορία του, αλλά και στον τομέα αντιμετωπίσεως των αιρετικών διδασκαλιών της Ιεράς Μητροπόλεως για την περιοχή της Βορείου Ευβοίας. Τον π. Στέφανο κέλευσε ο κατά σάρκα πατέρας του, πολιός Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Στεφόπουλος, με πολλή συγκίνηση και αγάπη, εκφράζοντας παράλληλα και την ευγνωμοσύνη του στον Σεβασμιώτατο, για την τιμή προς τον υιό του.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...