Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Φωτογραφίες από την πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Με τις ευλογίες του Θεού και τις πρεσβείες της αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής εορτάστηκε και φέτος η ιερά μνήμη της, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Χαριλάου Θεσσαλονίκης.
Το απόγευμα της Κυριακής 6 Ιουλίου οι πιστοί κατέκλυσαν τον ιερό ναό, για τον Mεγ. Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος. Επίσης προσκύνησαν με ευλάβεια το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της αγίας Μεγαλομάρτυρος και Αθληφόρου Κυριακής, το οποίο βρίσκεται μόνιμα εδώ και 10 χρόνια τοποθετημένο σε ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι μέσα σε ειδική προθήκη εντός του ναού.

Την Δευτέρα 7 Ιουλίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου. Το απόγευμα, το λατρευτικό μέρος της ιεράς πανηγύρεως ολοκληρώθηκε με τον Μεθέορτο Εσπερινό, την Ιερά Παράκληση και τους Χαιρετισμούς στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Κυριακή. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Χαριτόβρυτου Λειψάνου της Αγίας στους δρόμους της ενορίας με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών ενοριτών και προσκυνητών.


















































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...