Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Αρχιερατικό συλλείτουργο στο Ίλιον

Του Σπύρου Παπαγεωργίου
Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη Ιερά Μητρόπολη Ιλίου ο Άγιος Αθηναγόρας ο Φιλόσοφος και απολογητής, καθώς κλήρος και λαός κατέκλυσαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου για να ευχηθούν
το "Εις πολλά έτη" στον Ποιμενάρχη τους και άγοντα τα ονομαστήριά του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα.

Στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο επιχώριος επίσκοπος με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ζιχνών & Νευροκοπίου Ιεροθέου, Κορίνθου Διονυσίου, Ηλιουπόλεως Αιγύπτου Θεοδώρου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Κηφισίας Κυρίλλου, Θεσσαλιώτιδος & ΦαναριοφερσάλωνΤιμοθέου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Διαυλείας Γαβριήλ και Σαλώνων Αντωνίου. Συμπροσευχήθηκαν παρέστησαν οι Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού Δανιήλ, Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμων, Καβάσων Εμμανουήλ, Αβύδου Κύριλλος, ενω συμμετείχαν προσήλθαν αρκετοί ιερείς από τη Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, την Μητρόπολη Κηφισσίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος, ο οποίος σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Αγ. Αθηναγόρου και την παραλλήλισε με αυτήν Σεβασμιωτάτου Ιλίου και της μεγάλης προσφοράς του στην διακονία της Εκκλησίας. "Ο Σεβασμιώτατος Ιλίου δίνει τα πάντα στην Εκκλησία και κοσμεί το σώμα της Ιεραρχίας της Ελλάδος. Προσπαθεί εδώ στην επαρχία του να καλύψει παντός είδους ανάγκες, κοινωνικές, πνευματικές, ποιμαντικές. Η παρουσία του, το ενδιαφέρον του και η φροντίδα του για τον κλήρο και τον λάο της Μητροπόλεώς του, κάθε ηλικίας είναι αμέριστη. Κάθε ιερέας ξέρει ότι έχει έναν πατέρα που τον αγαπά και μπορεί να καταθέσει το πρόβλημά του και την αγωνία του. Είναι εύκολο όταν είσαι στην εξουσία να σε τρέμουν και να σε φοβούνται, είναι όμως και δύσκολο να σε αγαπάνε αληθινά. Και αυτό το έχει κατορθώσει ο Σεβασμιώτατος με τον χαρακτήρα του και την αγάπη του. "

Στις Ακολουθίες έψαλλε η χορωδία του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Λεωνίδα Δούκα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...