Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Οι μασκότ των Παγκοσμίων Κυπέλλων Ποδοσφαίρου

Μια μασκότ έκανε την εμφάνισή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου για πρώτη φορά το 1966 στην Αγγλία. Από τότε είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης. Άλλες φορές επιτυχημένη επιλογή άλλες όχι τόσο η μασκότ που επιλέγεται κάθε φορά αποτελεί θέμα συζήτησης και βασικόσυστατικό για μια επιτυχημένη διοργάνωση.
Ας δούμε λοιπόν όλες τις μασκός που χρησιμοποιήθηκαν από το 1966 έως σήμερα.

1966 ΑγγλίαO Willie , η πρώτη μασκότ, ήταν ένα λιοντάρι, σύμβολο της Αγγλίας, που φορούσε εμφάνιση με την «Union Flag».


1970 ΜεξικόO Huanito, ήταν ένα μικρό χαμογελαστό αγόρι που φορούσε το χαρακτηριστικό σομπρέρο και τη στολή της εθνική ομάδας του Μεξικό.


1974 ΓερμανίαOι Tip και Tap, δυο μικρά αγόρια αγκαλιασμένα φορώντας τα χρώματα τηε εθνικής Γερμανίας. Σύμβολο, ίσως,της επανένωσης των δύο Γερμανιών.


1978 ΑργεντινήO Gauchito, ένα μικρό αγόρι και πάλι, με τη στολή της εθνικής Αργεντινής όπως επίσης καμουτσίκι και φουλάρι, χαρακτηριστική των Gauchos, των κτηνοτρόφων της πάμπα. Συγκέντρωσε αρνητικά σχόλια λόγω της ομοιότητάς του με το Juanito του 1970.


1982 ΙσπανίαO Naranjito, ένα χαμογελαστό πορτοκάλι χαρακτηριστικό της χώρας της Ιβηρικής.


1986 ΜεξικόO Pique είναι μια καυτερή πιπεριά jalapeno με σομπρέρο και χαρακτηριστικό μουστάκι που αγαπήθηκε ιδιαίτερα.


1990 ΙταλίαO Ciao, είναι ένα σκίτσο ποφοσφαιριστή με κύβους στα χρώματα της ιταλικής σημαίας και μια μπάλα ποδοσφαίρου για κεφάλι.


1994 ΗΠΑO Striker είναι ένας σκύλος-ποδοσφαιριστής ντυμένος με τα χρώματα της εθνικής οάδας των ΗΠΑ.


1998 ΓαλλίαO Footix είναι ένας τρικολόρ πετεινός, σύμβολο της Γαλλίας.


2002 Κορέα – ΙαπωνίαΔιαφορετική αλλά μάλλον κακόγουστη η μασκότ, τα φουτουριστικά Spheriks, που αποτελούσαν την ομάδα Atmoball, με προπονητή τον Ato, και παίκτες τους Kaz και Nik.


2006 ΓερμανίαO Goleo VI είναι ένα λοντάρι που έχει για παρέα μια χαμογελαστή μπάλα την Pille.


2010 Νότια ΑφρικήO Zakumi είναι μια λεοπάρδαλη σε κίτρινο και πράσινο χρώμα. Το ονομά του προήλθε από το ΖΑ(Νότια Αφρική) + kumi (δέκα).


2014 ΒραζιλίαO Fuleco είναι ένα αρμαντίλλο που πήρε το όνομά του από τις λέξεις ποδόσφαιρο και οικολογία (στα πορτογαλικά «futebol» και «ecologia»).



Πηγή εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...