Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος: "Στην αρετή της αγάπης σαρκώνεται το πρόσωπο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού"

Του Σπύρου Παπαγεωργίου
Την πρώτη του Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ως επίσκοπος, τέλεσε σήμερα το πρωί ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Τιμόθεος, προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κυρίλλου του και πνευματικού αδελφού αυτού, προεξήρχε της Ευχαριστιακής Σύναξης, περικυκλούμενος από τον επιχώριο Μητροπολίτη και πολλούς ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας και άλλων μητροπόλεων.

Τον νεοεκλεγέντα και νεοχειροτονηθέντα επίσκοπο, προσφώνησε στο εκκλησίασμα και καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Κηφισίας και τον κάλεσε να κήρυξει λόγο πνευματικής οικοδομής. Ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλιώτιδος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κύριλλο για την πρόσκληση να προστεί της πανηγύρεως αλλά και για την αδελφική αγάπη και τιμή προς το πρόσωπό του, καθώς είχαν τον ίδιο πνευματικό πατέρα, τον μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας κυρό Τιμόθεο, εκήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο Αποστολικό ανάγνωσμα, γνωστό και ως "ύμνο της Αγάπης" του Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

"Ο Απ. Παύλος λέγει πως το μοναδικό χαρακτηριστικό του Χριστιανού είναι η αγάπη. Όπως ο Χριστός είπε στους Μαθητές Του πως "θα σας αναγνωρίσουν ότι είσθε Μαθητές μου, εάν αγάπη έχετε μεταξύ σας", έτσι και ο Πρωτοκορυφαίος Απόστολος με την επιστολή του προς Κορινθίους, μας λέγει πως ακόμα και αν έχετε γλωσσολαλιά δεν έχετε τίποτα. Και πίστη μεγάλη αν έχετε που να μετακινεί όρη, πάλι τίποτα δεν έχετε, αν δεν έχετε αγάπη. Οι Άγιοι Ανάργυροι είχαν μεγάλη αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Για τον ανήμπορο σωματικά και πνευματικά. Και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε κι εμείς να κινηθούμε, να γίνουμε Ανάργυροι των ψυχών και των αδελφών μας. Ανάργυροι μπορούμε να είμαστε όλοι στη ζωή μας, όταν προσφέρουμε στο συνάνθρωπό μας πολλά, αλλά κυρίως αγάπη. Να σφίξουμε το χέρι του αδελφού μας και μαζί να δοξάσουμε τον Θεό. Η αγάπη είναι το πρώτο και μέγιστο των αρετών και εκεί σαρκώνεται το πρόσωπο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού."

Τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην πανήγυρη ο προϊστάμενος του Ναού π. Δαμασκηνός και ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Θεσσαλιώτιδος αγλαόκαρπη ποιμαντορία.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...