Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Με μπροστάρη τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο εκτελέστηκαν εργασίες στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
Με μπροστάρη τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ και τρεις ομάδες εργασίας, εκτελέστηκαν εργασίες τόσο καθαρισμού και ευπρεπισμού της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας, όσο και συντηρήσεως των υποδομών υδροδοτήσεως της Μονής και των κτημάτων της.

Με την ανατολή του ηλίου, είκοσι και πλέον τον αριθμό Κληρικοί, Μοναχοί και λαϊκοί εθελοντές, βρέθηκαν στη Μονή Πρόδρομου.

Μια ομάδα παρέμεινε εντός της Μονής, εργαζόμενη για τον ευπρεπισμό της, αφού από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα τελούνται η Ακολουθία του Εσπερινού κάθε Σαββάτο και η Θεία Λειτουργία κάθε Κυριακή. Επίσης, μετά τη ριζική ανακαίνισή τους, τα περισσότερα κελλιά της Μονής καθαρίστηκαν και εντός των ήμερων θα είναι έτοιμα να εξοπλιστούν καταλλήλως, μερίμνη και προσφορά του Σεβ. Ποιμενάρχου μας.

Μια δεύτερη ομάδα βρέθηκε στα μποστάνια της Μονής, ποτίζοντας και σκαλίζοντας τα κηπευτικά, ενώ παραλλήλως συνελέγησαν και οι πρώτοι καρποί εκ των κηπευτικών. Η ομάδα αυτή εν συνεχεία βρέθηκε στο αμπέλι της Μονής, σκάλισε και πότισε τα νεοφυτεμένα κλίματα.

Τέλος, μια τρίτη ομάδα επιμελήθηκε τον καθαρισμό της πηγής κάτωθεν της Μονής στη θέση «Πλατάνι», ενώ επιτέλεσε αναγκαίες εργασίες συντηρήσεως στο δίκτυο αρδεύσεως του αμπελιού και του μποστανιού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας το μεσημέρι ευλόγησε την νηστίσιμη τράπεζα εντός της Μονής και έμεινε εργαζόμενος με τις ομάδες εργασίας έως αργά το απόγευμα.

Αποχωρώντας, ευχαρίστησε τους εθελοντές Κληρικούς και λαϊκούς και ανανέωσε το ραντεβού δια την συλλογή των γεωμήλων την 15 Ιουλίου στο Λεωνίδιο της Κυνουρίας.

























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...